Nordmannen Espen Uhlen Jørstad er verdensmester i poker

- Innkasserte hundre millioner kroner og et armbånd i Las Vegas, Nevada.

Totalt 8663 stilte til start i poker-VM i Nevada for to uker siden, men til slutt var det bare en vinner. Han heter Espen Uhlen Jørstad (34) og kommer fra Steinkjer.

Premien var på svimlende 10 000 000 USD, som med en kurs 10,22  ga en uttelling på totalt 102 160 000 NOK. Ikke å forglemme – armbåndet som er symbolet på mesterskapstittelen i World Series of Poker (WSOP).

I mellomtiden hadde 8662 spillere tapt alle sjetongene sine.

Av 8663 spillere kom tre til «finalen»

Bare tre spillere var igjen i turneringen da den niende og siste spilledagen startet lørdag kveld, norsk tid. Espen Uhlen Jørstad hadde da med 298 av de totalt 520 millioner sjetongene som var i spill.

Michael Duek ble slått ut og havnet dermed på tredjeplass av Adrian Attenborough, som da fikk med seg sjetongene til amerikaneren i duellen mot Jørstad. En duell Jørstad til slutt vant.

«Pokerfjes» i ordet rette betydning

Adrian Attenborough brukte hele 18 og et halvt minutt på å ta en beslutning. Jørstad, iført solbriller, satt helt ubevegelig hele tiden og fortrakk ikke en mine..

LES OGSÅ:
Vant prestisjetunge kampsportpriser i Las Vegas
Her snakker vi «pokerfjes». Jørstad satt helt stille i samme posisjon hver gang motspilleren forsøkte å lese ham.
Foto: ENRIQUE IVAN MALFAVON / POKER GO

Ringte hjem

Det første han gjorde etter seieren, var å ringe hjem til sin mor i Norge.

– Hun gråt og sleit med å snakke. Hun er min største fan, så det var mye følelser. Det er skikkelig deilig, sier Jørstad ifølge wsop.com.

Nummer to gikk ikke tomhendt

Verken Jørstads motspiller i siste runde, Adrian Attenborough, eller de øvrige åtte spillerne som havnet på den eksklusive listen over de ti beste i verden gikk tomhendte fra turneringen. Attenboroug satt nemlig igjen med 6 000 000 USD med en gradvis nedtrapping til 10. plass som fikk 675 000 USD utbetalt – dog uten armbånd.

De ti vinnerne

For første gang i historien har World Series of Poker (WSOP) en norsk vinner. Han heter Espen Uhlen Jørstad.

EP2022-07016