Ingen kom til skade da to biler tørnet sammen i en svak kurve på Gamle Kongsbergvei ved avkjørselen til nummer 340 ved 13-tiden søndag. Politiet mistenker kjøring i rus hos den ene bilføreren.

– Kom skliende sidelengs

Anders Ericsson var fører av bilen som kom mot Fiskum, og han kan fortelle om en sjokkerende opplevelse da han så den møtende bilen komme skliende sidelengs i stor fart mot ham.

– Jeg prøvde å styre unna da jeg så rett inn i bunnpanna på bilen som kom mot meg, men det var nytteløst, forteller han. Han legger til at det ble med skrekken, men det er ikke sikkert bilutleiefirmaet som eier bilen han kjørte vil bli særlig blide på mandag.

Anders Ericsson fra Darbu (bildet) så rett inn i dette understellet som kom skliende mot ham, da han var på vei hjem på Gamle Kongsbergvei.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Veien stengt en time

Veien forbi ulykkesstedet var stengt i en lengre periode mens oppryddingsarbeidet og nødvendig bevissikring pågikk mellom 13.30 og 14.45.

I og med mistanke om kjøring i rus hos føreren av bilen som var på vei mot Kongsberg, ble mannen derfor pågrepet og tatt med for sikring av bevis.

LES OGSÅ:
SKOTSELV:
Tre biler involvert i trafikkulykke på Verpsletta - oppdatert

Fremdeles gratis å kjøre

Da bompengefinansieringen startet på E134 gjennom Kongsberg 6. juli, var det mange som fryktet at trafikken langs de to adkomstveiene, Gamle Kongsbergvei (Fiskum) og Grosvoldveien (Skollenborg) – som begge fortsatt er gratis å kjøre – ville øke betraktelig, og med de konsekvensene det kunne få.

Sparer 38 kroner

Velger man å kjøre Gamle Kongsbergvei via Fiskum eller Grosvoldveien via Skollenborg er det 38 kroner å spare hver vei hvis man kjører personbil, 93 kroner før kjøretøy over 3.5 tonn.

En beboer på stedet som kom til kort etter hendelsen, mener å ha registrert en betydelig trafikkøkning på strekningen. Han var på sin side mest bekymret for skolebarna som hver morgen står langs veien og venter på skolebussen i stummende mørke.

Ulykkesstatistikken sier mye

Gamle Kongsbergvei er både smal og svingete. Noe som stiller krav til kjøreferdigheter hos bilførerne. Krav det er åpenbart at mange som kjører strekningen mellom Fiskum og Kongsberg ikke klarer å imøtekomme. Noe ulykkesstatistikken for strekningen også kan bekrefte.

LES OGSÅ:
Åtte bilførere var for tunge på gasspedalen forbi Darbu skole

For Gamle Kongsbergvei sin del viser ulykkesstatistikken følgende per dags dato:

  1. Fredag 16. oktober: Bil kjørte av veien og i et tre ved nummer 143. (Førerkortbeslag).
  2. Fredag 30. oktober: Bil kjørte i stabbesteinene på Smedbrua.
  3. Onsdag 2. desember: Fire biler i kjedekollisjon i Smedbakken.
  4. Tirsdag 8. desember: Bil i grøfta ved Smedbakken.
  5. fredag 11. desember: Bil kjørte av veien og ned i bekk ved Smedmoen.
  6. Søndag 13. desember: To biler involvert i kollisjon ved nummer 340. (Mulig rus, førerkortbeslag).

2020-12033