En bilfører som nektet å rygge for bussen på Mjøndalenbrua, ble sittende i bilen i femten minutter – inntil han ble dratt ut av bilen som ble fjernet av en ergerlige sjåfør.

Tildragelsen fant ifølge politiet sted ved 16.30-tiden, da politiet ble tilkalt på grunn av en gjenstridig bilfører som nektet å rygge slik at bussen og øvrig trafikk kunne komme frem

Dro bilfører ut

Bussjåføren og en annen bilist hadde da fått nok, dro bilføreren ut av bilen og rygget bilen hans vekk.

Hevdet å ha blitt slått

Da politiet kom til stedet hadde floken løst seg, men føreren som ikke hadde vært villig til å flytte seg, hevdet å ha blitt slått under tumultene og vurderer derfor å anmelde forholdet.

– Han hadde et lite skrubbsår på en knoke,men var ellers uskadd, var meldingen fra politiets operasjonsleder Maranne Mørch til Eikerbladet etter hendelsen.

«Hindret eller forstyrret annet trafikk?»

Det fremgår ikke av politiets melding på Twitter om den gjenstridige bilføreren selv kan risikere en reaksjon for brudd på vegtrafikklovens § 3, for «unødig å ha hindret eller forstyrret annen trafikk» – for å sitere den aktuelle lovteksten.

LES OGSÅ:
Savnet siden nyttår: Har du sett Mickey eller Mira?

bygget for smal i 1910

At den aktuelle brua i alle år har vært en pine og en plage, for sjåfører både av små og store kjøretøy, helt siden den ble bygd i 1910, er en kjensgjerning. Mange er det trolig som kan ergre seg over at kommunestyret den gang ikke ville lytte til ordfører Horgen, som ønsket å bygge brua en meter bredere.

Faksimile av artikkel i Drammens Tidende, 20 april 1979:

Denne artikkelen i Drammens tidende, skrevet for førti år siden, viser med all mulig tydelighet at problemer med ei bru som er for smal ikke er av ny data.
VEGTRAFIKKLOVENS § 3
Grunnregler for trafikk.

Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen.