I løpet av året vil Hæhre & Isachsen Maskinutleie ta imot hele 55 anleggsmaskiner fra Caterpillar gjennom selskapet Pon Equipment på Berger i Lillestrøm. I et forsøk på å forklare hva vi snakker om kan det blant annet nevnes at det dreier seg om en maskinpark med en samlet vekt på over 2500 tonn, eller et gjennomsnitt på 45 tonn per maskin.

De første Cat 352 beltegravere, av de 25 som Hæhre & Isachsen Maskinutleie har bestilt , forlater Pon Equipments anlegg på Berger i Lillestrøm.
Foto: PON EQUIPMENT

– Følger den teknologiske utviklingen

Firmaet som har tilhold i Vikersund, er et av Norges største maskinutleieselskap, og som navnet mer enn antyder, leier Hæhre Entreprenør og Isachsen Anlegg store deler av sin utstyrspark gjennom oss. På selskapets nettside forteller selskapet at de har en omfattende og moderne maskinpark og følger den teknologiske utviklingen i bransjen tett.

Med sikkerheten i høysete

Men det er ikke bare på drift og vedlikehold selskapet følger utviklingen tett. For i tillegg til sikkerhetssystem for hurtigkoblingsfeste, hammerglass og stor lyspakke som beltegraverne blant annet er utstyrt med, har alle 55 maskiner alkolås. Så her nytter det ikke å sette seg ved spakene hvis man har tatt et glass eller to for mye, for da vil maskinen rett og slett ikke starte. Så sikkerhet er på alle måter ivaretatt.

LES OGSÅ:
Postens bankavtale med DNB forlenges i to måneder
Fornøyde karer ved to av de nye XE-hjullasterne. Fra venstre: Egil Braaten (Hæhre Entreprenør), Dag Strøm (Pon Equipment), Frank Ole Sørensen (Hæhre & Isachsen Maskinutleie) og Pål Brandvold (Pon Equipment).
Foto: PON EQUIPMENT

Bauma 2019

Det var under Bauma 2019, verdens største handelsmesse for anleggsmaskiner i Munchen, at selskapet la inn sin bestilling hvor nettopp miljø og sikkerhet var satt i fokus.

Pakken som ble fremforhandlet og bestilt under Bauma 2019 består av:

  • 5 stk Cat 340
  • 25 stk Cat 352 – de første i Europa
  • 1 stk Cat 972M XE
  • 2 stk Cat 980M
  • 4 stk Cat 988K XE – de første i verden med sidetippskuffe.
  • 12 stk Cat D6 XE doser
  • 6 stk Cat D8T doser
Frank Ole Sørensen, daglig leder i  i Hæhre & Isachsen Maskinutleie. Foto: HI-GRUPPEN

– Miljøaspektet var en viktig faktor i beslutningsgrunnlaget. Vi er opptatte av å holde maskinparken oppdatert med den siste teknologien, og vi ser god økonomi i å være miljøbevisste. Alle maskinene tilfredsstiller kravene til Steg V, og teknologien på hydraulikken på de nye Cat 340 og 352 gjør at vi får mest mulig ut av hver kilowatt, sier Frank Ole Sørensen, daglig leder i  i Hæhre & Isachsen Maskinutleie.

– På den måten kan vi produsere flere tonn per liter diesel. Den innebygde teknologien i beltegraverne hjelper også til med dette, og vi kan produsere mer tonn billigere enn hva man kan på eldre teknologi. Det hele handler om kost per tonn, legger han til.

LES OGSÅ:
Banktjenester gjennom Post i butikk forsvinner fra nyttår

Selskapet ble etablert i 2004 og omsatte i 2019 omsatte for hele 555 millioner kroner. Det er eid av Hæhre Entreprenør AS og Isachsen Anlegg AS med henholdsvis 70- og 30% av aksjene.

Lars Hæhre er styrets formann og Frank Ole Sørensen er daglig leder.

Firmainformasjon