Øvre Eiker Fibernett går nå ut med en gladmelding til alle som bor langs Gamle Kongsbergvei mellom Fiskum og Kongsberg. Nå kan alle som vil se frem til en ny hverdag når det gjelder TV og internett, for nå er fibernettet på vei – med full fart.

Full fiberdekning

Så snart snø og tele gir seg har nemlig Øvre Eiker Fibernett, som et skritt på veien mot full fiberdekning i Øvre Eiker, planene klare for full utbygging av fibernettet langs Gamle Kongsbergvei.

Leder av Øvre Eiker Fibernett, Morten Braarud.
Foto; ØVRE EIKER ENERGI

Deler av strekningen er allerede koblet opp med høyhastighet fibernett og TV-signaler fra Nextgentel, mens de øvrige kan se frem til å få den samme muligheten innen utgangen av 2021, kan leder for Øvre Eiker Fibernett, Morten Braarud fortelle.

Starter når telen gir seg

Det er Øvre Eiker Fibernett som vil etablere og lede prosjektet med bistand fra firmaet Oneco i Hokksund så snart telen gir seg i bakken. Et prosjekt som forhåpentligvis vil være ferdig før vinteren igjen fester sitt kalde grep.

LES OGSÅ:
Beboere i Gamle Kongsbergvei får fibernett til jul

Takk til Arne Tonby

Braarud retter en en takk til en lokal ildsjel, Arne Tonby som er blant de mange som fortsatt sliter med det over 100 år gamle kobbernettet – som Telenor har meldt at de kommer til å stenge innen 2023.

– Vi har fått uvurderlig drahjelp fra Arne Tonby som har lagt ned store krefter for å skape nok interessenter. For som han selv sier: «For en familie med barn og krevende arbeid utenfor hjemmet så er det en forutsetning å ha tilgang til reelt bredbåndsnett.»

– Nettopp dette blir nå en realitet både for Arne og hans familie og øvrige innbyggere i området, legger Braarud til.

Håper flere vil slutte seg til

Nettselskapet, som er eid av kommunen, forteller at det enda ikke er i mål med antall husstander som har bestemt seg, men en svært optimistisk Braarud forteller at all erfaring fra tidligere prosjekter har vist at det blir nærmest 100 prosent tilslutning når byggingen tar til.

LES OGSÅ:
Beboere i Gamle Kongsbergvei får fibernett til jul

I en pressemelding fra Øvre Eiker Fibernett, forteller selskapet at det er en klar målsetting at prosjektet skal ferdigstilles og settes i drift i inneværende år. Arbeidet vil
påbegynnes så snart vinter og tele er tilbakelagt, og selskapet avslutter meldingen med å ønske innbyggerne langs Gamle Kongsbergvei «velkommen til fremtiden».

 

HVA ER BREDBÅND?

Bredbånd er kabel- eller radioforbindelser med mulighet til rask overføring av store mengder digital informasjon.

Det finnes både analoge og digitale bredbåndsnett. Eksempler på slike nett er moderne dataoverføringsnett, kabelfjernsynsnett og sentrale fellesdeler av telefonnettet.

Begrepet er i dagligtalen sterkt knyttet til høyhastighetstilgang til internett.

Kilde: Store norske leksikon

2021-03050