Det var EUs legemiddeltilsyn EMA (European Medicines Agency), som meldte dette i faktabladet for vaksinen som ble publisert 24. mars 2021.

Det svenske legemiddelverket opplyser til svenske Aftonbladet at navneendringen ble godkjent av EMA 25. mars etter en søknad fra selskapet, og at det ikke innebærer andre endringer enn bytte av navn.

Verken på Astrazenecas norske- eller internasjonale nettside er det mulig å finne pressemeldinger eller annen informasjon om årsaken til navneskiftet, for vaksinen som var satt på pause i flere land etter meldinger om alvorlige sykdomstilfeller og dødsfall både i Danmark og Norge.

Fortsatt på pause i Norge

Vaksinen som opprinnelig het «COVID-19 Vaccine AstraZeneca», er fortsatt satt på pause også i Norge, og vaksineringen med denne har ikke blitt utført siden 11.mars.

Pausen har blitt forlenget av FHI 26. mars med foreløpig varighet frem til 15. april.

Vaksinen har nå fått grønt lys av EU og WHO. I Norge er vaksinasjonen med den fremdeles satt på pause.

LES OGSÅ:
Oslo: Festarrangør bøtelagt med 10 000 kroner for brudd på smittevernloven

– Det er en krevende, men riktig avgjørelse å forlenge pausen for AstraZeneca-vaksinen. Vi mener det er nødvendig å gjennomføre flere undersøkelser rundt de aktuelle hendelsene, slik at vi kan gi best mulig råd om vaksinasjon til befolkningen i Norge, sier Geir Bukholm smitteverndirektør ved Folkehelseinstituttet.

– Vi har derfor besluttet å forlenge den midlertidige pausen for Astrazeneca-vaksinen til 15.april, fortsetter Bukholm.

2021-03067