Marius Bermingrud fra Vestfossen tok en brakseier, da han gikk inn til en førsteplass foran en av storfavorittene i klasse Super 1600 under EM-runden i rallycross i Høljes sist helg.

Tømrer mot proffsjåfør

Tyveåringen fra Vestfossen, som til daglig arbeider som tømrer, vant over russeren Aydar Nuriev, som foruten å kjøre rallycross på heltid, også har vunnet begge de foregående EM rundene i Spaina i april og i Belgia i mai.

God tone på seierspallen

Dette la imidlertid ingen demper på den spøkefulle tonen førerne imellom. Både Nuriev og hans landsmann Belevskiy, som måtte ta til takke med 2. og 3. plass under søndagens løp, tok det nemlig med godt humør – og svarte etter hvert også med samme mynt – da Marius sprøytet champagne ut over seierspallen og dynket de to konkurrentene.

Marius Bermingrud champagnedynker sine russiske konkurrenter, Nuriev og Belevskiy.
Foto: SUNNIVA RUDI

Stigende formkurve

Berminrud må sies å ha hatt en bratt stigning i resultater så langt med sin Skoda Fabia Mk 2, ved at han under første løp i Spania endte på en 13. plass. Deretter tok han en 11. plass i Belgia, før han altså kunne stille seg øverst på seierspallen etter søndagens løp.

LES OGSÅ:
Tredjeklassingene Elise og Ruben fikk årets poesipris under Vestfossen 24 timer

Kjører Skoda Fabia

Poengsammendraget etter at tre av fem runder er gjennomført.
Skjermdump: FIA WORLD RALLYCROSS

De to russerne kjører begge Audi A1, noe som ser ut til å være favoritten blant mange av de ti som ligger best an i sammendraget så langt med hele fem biler, med Skoda på annenplass. Dog kommer det noen noen innslag av franske biler, som Renault og Citroen innimellom.

men som alle vet, er det av største viktighet å ha et dyktig serviceteam i ryggen, noe Marius Bermingrud ser ut til å ha – etter resultatene å dømme så langt.

Syvendeplass i EM-sammendraget

For øyeblikket har Bermingrud seks førere foran seg i sammendrager etter tre løp. Men mye kan forandre seg i løpet av de to gjenstående rundene, for enn så lenge er løpet bokstavelig talt ikke kjørt.