Mari Hopland (37) er tilsatt som biblioteksjef i Øvre Eiker, og tiltrer 1.mai. For øyeblikket er Mari biblioteksjef i Hamarøy kommune i Nordland, men Øvre Eiker er ikke ukjent område for henne. Hun er født og oppvokst i Solbergelva, og jobbet på Øvre Eiker bibliotek mens hun var bibliotekarstudent.

Nå ser Mari frem til å ta med familien sørover og komme hjem til Eiker.

– Jeg er veldig glad for at jeg får muligheten til å komme tilbake til Øvre Eiker bibliotek, sier Mari.

– Det er inspirerende å se hva de flinke folka som jobber på bibliotekene i Øvre Eiker får til. Det er en flott utvikling som har skjedd på biblioteket de siste årene, med store satsinger på biblioteket som møteplass i kommunen med aktiviteter på scenen, samarbeid med BUA, meråpent bibliotek og ikke minst at Bokbamsen fortsatt sørger for leseglede og leseferdigheter til framtidas eikværinger, avslutter hun.

Biblioteket inngår i kommunens seksjon kultur og livskraft, og kommunalsjef Christer Best Gulbrandsen er svært fornøyd med ansettelsen.

LES OGSÅ:
Torodd Eriksen blir tjenesteleder for kultur og frivillighet i Øvre Eiker

– Mari utmerket seg i prosessen som ambisiøs på fagets vegne, og har i tillegg gode lederegenskaper. Vi er veldig glad for at hun takket ja!

Hopland har bred erfaring fra både skole- og folkebibliotek og har vært aktiv i Norsk bibliotekforening som pådriver for skolebibliotek. Fra 2016 har hun vært biblioteksjef i nordlandskommunen Hamarøy, hvor hun har utviklet biblioteket og skapt økning både i aktivitet og utlån. Biblioteket i Hamarøy har hatt flere topplasseringer i Norsk kulturindeks.

Hopland er utdannet bibliotekar fra Høgskolen i Oslo i 2006. I løpet av vinteren ferdigstiller hun i tillegg en mastergrad i styring og ledelse ved OsloMet. Hun er også utvalgsleder for vurderingsutvalget for ny norsk sakprosa for barn og unge i Kulturrådet.