En mann i 30-årene ble tirsdag ettermiddag skutt av politiet ved Bolkesjø turisthotell i Telemark. Han ble erklært død klokken 16.35.

Sør-Øst politidistrikt fikk klokken 15:27 melding fra Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) om en mann på Bolkesjø turisthotell som fremstod som påvirket, og skulle ha opptrådt truende overfor andre personer på stedet.

Besluttet bevæpning

På grunn av innholdet i den opprinnelige meldingen til politiets operasjonssentral, og ytterligere informasjon som ble gitt til politiet vedrørende mannens helsetilstand, ble det vurdert som tidskritisk for politiet å få kontroll på mannen. Innholdet i meldingen medførte også at det ble besluttet bevæpning av patruljen, skriver politiet i en pressemelding nå i kveld.

Politiet var fremme på stedet klokken 15:51. I situasjonen som oppstod ved kontakt med mannen, avfyrte politiet flere skudd.

Ambulanse var i nærheten

En ambulanse var i umiddelbar nærhet, og helsepersonell iverksatte straks livreddende tiltak. Dessverre stod ikke mannens liv til å redde, og han ble erklært død klokken 16:35. Mannens pårørende har blitt varslet.

LES OGSÅ:
FISKUM:
25 bilførere ble tatt i fartskontroll på E134

Spesialenheten er varslet

Spesialenheten for politisaker er varslet og har iverksatt etterforskning.

Åstedet for hendelsen – Bolkesjø hotell i Telemark

(Klikk kryss oppe til høyre i kartet for helsidevisning)

Kartmateriale: KARTVERKET