Rallyduoen Mads Østberg (33) fra Våler og Torstein Eriksen (30) fra Hokksund er kåret til Årets Bilsportutøvere av Norges Bilsportforbund. Som fører og kartleser har de i år kjempet om VM-gull i klassen WRC2 for Citroën.

Seier i to første løp

Det har vært en spesiell sesong for idrettsutøvere, også rallyførere. Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen hadde planene klare for årets sesong med full satsing på rally-VM i WRC2-klassen i Citroën C3 R5. De åpnet sesong med seier i de to første løpene i Monte Carlo og Sverige. Så kom pandemien og terminlisten for rally-VM ble en stor utfordring, står det å lese i en pressemelding

Mads Østberg og Torstein Eriksen i sin Citroen under rally-VM i Alghero Italia.
Foto: JAANUS REE / RED BULL

Mange løp avlyst

Mange løp ble avlyst. Mange ble flyttet og noen nye løp kom med. I tillegg til seire i de to første løpene har Østberg og Eriksen også vunnet klassen i Estland. Foran årets siste VM-runde i Italia kommende helg, ligger de på sølvplass sammenlagt, men kan med full klaff ta VM-gullet.

Mads Østberg, som kjører for Asker og Bærum Motorsport, er en av flere gode rallyførere med røtter i Østfold. Han har i en årrekke vært blant våre aller beste førere både nasjonalt og internasjonalt. Han har en rekke NM-titler, og han ble kåret til Årets Bilsportutøver også i 2007.

LES OGSÅ:
Martinius (15) fra Hokksund ble kåret til bilsportforbundets talent 2021

Mads Østberg var ikke mange årene da han ble lokket inn i det meget aktive gokart-miljøet i KNA Varna, som har et flott baneanlegg i hans tidligere hjemkommune Våler ved Moss.

Men det var rally Mads hadde som mål, og han var ikke mer enn 13 år gammel da han fikk sin debut som kartleser for pappa Morten. I tre sesonger loset han sin far gjennom rallyløypene.

Mads Østberg debuterte som 16-åring

Som 16-åring gjorde Mads sin debut bak rattet i en rallybil i den såkalte «utbildningsklassen» i Sverige.

I oktober 2005 fylte han 18 år, fikk førerkort og norsk lisens, og kunne dermed satse maksimalt i WRC-klassen i Norge fra sesongstart i 2006. Det endte med NM-sølv, mens han tok sitt første NM-gull allerede året etter.
Mads Østberg er en del av det norske elitelandslaget Team Norway.

– Torstein Eriksen en av våre mest erfarne kartlesere

Torstein Eriksen, fra NMK Modum & Sigdal, er en av våre aller mest erfarne kartlesere og gjorde sin rallydebut sammen med Frank Tore Larsen i Sigdalsrally i 2009. Han har kjørt en rekke løp med Larsen gjennom årene, og fra 2017-sesongen har han vært med både Larsen i enkelte løp her hjemme og Mads Østberg i VM-løpene.

LES OGSÅ:
Marius Bermingrud med sensasjonell EM-seier i Sverige

2020-11047