– Å vinne sin første seier i det første rennet i sesongen er utrolig. Jeg vet jeg er sterk mentalt, og at teknikken min har forbedret seg veldig. Jeg visste at jeg kunne komme på pallen, sa Braathen i et intervju vist på TV2 etter rennet.

Fra Hokksund og Bærums Skiklub

Norges Skiforbund stilte med 18 utøvere i storslalåmåpningen i østerrikske Sölden sist helg, deriblant Lucas Braathen fra Hokksund, som kjører for Bærums Skiklub (BSK).

Lucas Braathen, alpinlandslaget menn.
Foto: THOMAS BRUN / NTB SCANPIX

Braathen debuterte i verdenscupen i alpint i desember 2018 i Val-d’Isère, der han også fikk sine første verdenscuppoeng med en 26.-plass i storslalåm. Braathen ble nummer seks i super-G i NM i alpint 2019 i Hemsedal.

Første topp ti-plassering i fjor

26. oktober 2019 tok Braathen sin første topp ti-plassering i verdenscupen da han ble nummer seks i sesongåpningen i Sölden. Året etter tok han sin første verdenscupseier på samme sted, foran sveitserne Marco Odermatt og Gino Caviezel.

Braathen tok sin første verdenscupseier i alpint under sesongåpningen i storslalåm i Sölden sist helg.

– Dette var fantastisk moro, sier Martin Budal, daglig leder i BSK Alpint. Han har vært treneren til Atle Lie McGrath, som misset finaleomgangen søndag, og kjenner også Braathen.

LES OGSÅ:
HOKKSUND:
16 forenklede forelegg og 3 førerkortbeslag på Langebru

Opp fra femteplass

Etter en nesten perfekt andreomgang kjørte Braathen seg nemlig opp fra femteplass til sin første verdenscupseier søndag.

Han var fem hundredeler foran Marco Odermatt fra Sveits.

Da intervjueren ville vite hva Braathen gjorde i andre omgang, svarte 20-åringen at han bare «gikk for det».

– Er her for å vinne

– Det er lett å være fornøyd med femteplasser, men jeg er ikke her for dem. Jeg er her for å vinne og å komme på pallen, sa Braathen i et intervju på TV 2.

Sportssjef Claus Johan Ryste sendte mange av de etablerte, men også en del ferske fjes fikk sjansen i Sölden denne helgen.

En spesiell og annerledes opplading

– Det har vært en spesiell og annerledes opplading for oss til årets storslalåmåpning, men utøverne er godt forberedt. Vi har fått trent under gode forhold i Norge i sesongoppkjøringa, og har fått til mye bra trening. Utøverne har hatt base i Saas Fee i en lengre periode før troppen reiste til Sölden kunne han fortelle før avreise, og Lucas Braathens sensasjonelle seier.

LES OGSÅ:
Hokksund:
Politiet fant to stjålne biler - den ene med biltyven og tyvegods om bord

– Rising star

FIS Alpine – som følger Audi FIS Ski World Cup – hadde bare godord å si om talentet fra Hokksund på Twitter, og beskriver ham ubeskjedent som «en stigende stjerne»: