Både på Fiskum og i Skotselv tilbyr kjøpmenn nå hjemkjøring av varer til de som av forskjellige grunner har problemer med å få varer i hus, enten det skyldes karantene, påvist smitte eller andre helsemessige årsaker. 

Joker Darbu tilbyr hjemkjøring

På Fiskum kan kjøpmann Marianne Andersen på Joker Darbu fortelle at det å kjøre hjem varer til kundene ikke er en ny tjeneste, men at den har blitt utvidet i disse «koronatider». Tilbudet har for øvrig vært spesielt godt mottatt av bygdas eldre innbyggere i en årrekke.

– Da jeg overtok butikken i 2006 var hjemkjøring av varer til våre kunder en godt etablert ordning som jeg ikke så noen grunn til å slutte med, forteller hun.

Også kunder i Vestfossen

Hun legger til at ordningen faktisk har blitt utvidet de senere år til mer enn bare Fiskum, og at flere som bor i Vestfossen også har blitt hennes kunder av den grunn.

Lene Laursen hos Joker Darbu gjør klar dagens forsendelse av dagligvarer til kunder som snart vil få varene kjørt til døra.

– Nå er det i tillegg flere som har meldt seg som frivillige til å kjøre ut varer fra Joker, til de som er i karantene og andre som er spesielt utsatt, forteller hun med et smil.

LES OGSÅ:
Utendørs julegudstjeneste ved alle kirkene i Øvre Eiker

– Det er noen, men ikke mange, som så langt har hatt behov for å få varene kjørt hjem, men det tror jeg skyldes at på Fiskum er folk flinke til å hjelpe hverandre, legger hun til.

Også Bunnpris skotselv kjører varer hjem

Også i Skotselv har den lokale kjøpmannen valgt å legge forholdene til rette for hjemkjøring av varer. Her har imidlertid den lokale Bunnpris-butikken valgt å etablere en særskilt nettportal for bestilling av dagligvarer, kan man lese i en melding som kjøpmann Øystein Magnus Berg har lagt ut på Facebooksiden «Skåssælvinger».

Til Bunnpris Skotselv er det mange som har meldt seg frivillig til å kjøre hjem varer til kunder som ikke kan komme seg til butikken på grunn av korona.

Nettportal for varebestilling

Han forteller at det som et ledd i smittevernet, har Bunnpris Skotselv utviklet en nettportal for bestilling av dagligvarer. Her er bruken imidlertid begrenset til de som på en eller annen måte er påvirket av korona. Disse vil imidlertid – imotsetning til vanlig hjemkjøring fra Bunnpris – få varene sendt hjem uten ekstra kostnad.

Dugnadssjåfører kjører varer

Til å hjelpe seg med å få varene kjørt ut har den driftige kjøpmannen også etablert en egen side på Facebook hvor de som vil hjelpe til med å kjøre hjem varer kan melde seg på.

LES OGSÅ:
SKOTSELV:
Åtte bilførere fikk forelegg for fart på Verpsletta

På denne siden var det på tirsdag kveld hele 66 damer og menn som hadde meldt seg på, og som hadde sagt seg villig til å hjelpe til med å kjøre ut varer, så dugnadsånden lever åpenbart i beste velgående i Øvre Eiker.

Nærmere detaljer om Joker Darbu finner du her.

Nærmere detaljer om Bunnpris Skotselv finner du her.