Både på Fiskum og i Skotselv tilbyr kjøpmenn nå hjemkjøring av varer til de som av forskjellige grunner har problemer med å få varer i hus, enten det skyldes karantene, påvist smitte eller andre helsemessige årsaker. 

Joker Darbu tilbyr hjemkjøring

På Fiskum kan kjøpmann Marianne Andersen på Joker Darbu fortelle at det å kjøre hjem varer til kundene ikke er en ny tjeneste, men at den har blitt utvidet i disse «koronatider». Tilbudet har for øvrig vært spesielt godt mottatt av bygdas eldre innbyggere i en årrekke.

– Da jeg overtok butikken i 2006 var hjemkjøring av varer til våre kunder en godt etablert ordning som jeg ikke så noen grunn til å slutte med, forteller hun.

Også kunder i Vestfossen

Hun legger til at ordningen faktisk har blitt utvidet de senere år til mer enn bare Fiskum, og at flere som bor i Vestfossen også har blitt hennes kunder av den grunn.

Lene Laursen hos Joker Darbu gjør klar dagens forsendelse av dagligvarer til kunder som snart vil få varene kjørt til døra.

– Nå er det i tillegg flere som har meldt seg som frivillige til å kjøre ut varer fra Joker, til de som er i karantene og andre som er spesielt utsatt, forteller hun med et smil.

LES OGSÅ:
FISKUM:
Branntilløp i vaskemaskin i Kongsbergveien

– Det er noen, men ikke mange, som så langt har hatt behov for å få varene kjørt hjem, men det tror jeg skyldes at på Fiskum er folk flinke til å hjelpe hverandre, legger hun til.

Også Bunnpris skotselv kjører varer hjem

Også i Skotselv har den lokale kjøpmannen valgt å legge forholdene til rette for hjemkjøring av varer. Her har imidlertid den lokale Bunnpris-butikken valgt å etablere en særskilt nettportal for bestilling av dagligvarer, kan man lese i en melding som kjøpmann Øystein Magnus Berg har lagt ut på Facebooksiden «Skåssælvinger».

Til Bunnpris Skotselv er det mange som har meldt seg frivillig til å kjøre hjem varer til kunder som ikke kan komme seg til butikken på grunn av korona.

Nettportal for varebestilling

Han forteller at det som et ledd i smittevernet, har Bunnpris Skotselv utviklet en nettportal for bestilling av dagligvarer. Her er bruken imidlertid begrenset til de som på en eller annen måte er påvirket av korona. Disse vil imidlertid – imotsetning til vanlig hjemkjøring fra Bunnpris – få varene sendt hjem uten ekstra kostnad.

Dugnadssjåfører kjører varer

Til å hjelpe seg med å få varene kjørt ut har den driftige kjøpmannen også etablert en egen side på Facebook hvor de som vil hjelpe til med å kjøre hjem varer kan melde seg på.

LES OGSÅ:
Fiskum: Bil med tilhenger kjørte av veien og stoppet i vannkanten

På denne siden var det på tirsdag kveld hele 66 damer og menn som hadde meldt seg på, og som hadde sagt seg villig til å hjelpe til med å kjøre ut varer, så dugnadsånden lever åpenbart i beste velgående i Øvre Eiker.

Nærmere detaljer om Joker Darbu finner du her.

Nærmere detaljer om Bunnpris Skotselv finner du her.