Glitre Energi Produksjon har ansatt Line Drange Ruud som ny kraftverkssjef. Hun er den første kvinnen i selskapets 120 år lange historie i stillingen.

Ruud fikk stillingen som kraftverkssjef i tøff konkurranse med over 35 kvalifiserte søkere. Hun er i dag seksjonsleder for bygg og mekanisk i Glitre Energi Produksjon, og har tidligere vært prosjektleder i samme selskap. Hun vil tiltre stillingen som kraftverksjef/avdelingsleder for drift & vedlikehold den 1. februar, da nåværende kraftverkssjef Terje Økland etter eget ønske går inn i en annen stilling i selskapet.

Ser frem til å få henne i ledergruppen

-Line er faglig sterk og har de riktige personlige egenskapene som er viktige for stillingen. I tillegg kjenner hun både kraftverkene og organisasjonen vår godt. Jeg tror hun vil bidra veldig positivt i denne rollen, og jeg ser fram til å få Line inn i ledergruppen vår i produksjon, sier administrerende direktør Erik Andersen i Glitre Energi Produksjon.

– Gledelig med intern kandidat

– Jeg synes det er ekstra gledelig at vi hadde en intern kandidat som fikk jobben i denne viktige stillingen i selskapet, sier han.

LES OGSÅ:
Hakavik kraftverk er nå fredet av Riksantikvaren

Ruud har vært ansatt i Glitre Energi siden 2012, før det jobbet hun i konsulentbransjen hos Sweco. Hun er utdannet sivilingeniør i produktutvikling og maskin fra NTNU, bor i Røyken med Henrik og deres tre barn.

– Jeg gleder meg veldig til å få jobbe videre med drift og vedlikehold! Det er her vi skaper mye av verdiene i selskapet. Jeg tar fatt på oppgaven med stolthet, ydmykhet og respekt, både for alle folkene og anleggsmassen vår, sier Ruud.

Kvinnenettverket i kraftbransjen – Kraftkvinnene

Line Drange Ruud har sammen med Kristine Gjøsæter i Glitre Energi Produksjon tatt initiativ til et kvinnenettverk i kraftbransjen – Kraftkvinnene. Nettverket har blitt godt mottatt både internt og eksternt, og allerede etter seks måneder 360 medlemmer fra 120 bedrifter i hele Norge.

-Det viktigste vi skal gjøre er å øke rekrutteringen og oppfordre til å ta litt mer plass, og være litt mer synlig. Det er mange dyktige kvinner som jobber i kraftbransjen, men som ikke er så synlige, sa Ruud da nettverket ble etablert.

LES OGSÅ:
Vestfossen: Kraftige smell fra Flesaker skapte bekymring

Nå er hun selv virkelig med på å gå foran i bransjen.

GLITRE ENERGI PRODUKSJON
Glitre Energi Produksjon AS produserer vannkraft sammen med de tilknyttede selskapene Hadeland Kraft AS og Hellefoss Kraft AS. Blant kraftverkene finner du i:

KONGSBERG
– Pikerfoss
– Gamlebrofoss
– Skollenborg

MODUM
– Kaggefoss
– Geithusfoss
– Gravfoss II
– Embretsfoss III
– Embretsfoss IV
– Døvikfoss

ØVRE EIKER
– Hellefoss