28. desember kom kommunens innbygger nummer 20.000 til verden, Leander Nielsen Huynh. Tirsdag kom ordføreren på døra med blomst og diplom.


Av: Sunniva Riste-Bjørkli, Øvre Eiker kommune (Tekst og foto)


​Caroline Nielsen og Trong Duy Huynh fikk sitt første barn den 28. desember. Lite visste de at den lille gutten deres var kommunens innbygger nummer 20.000. Så kom en telefon fra kommunen.

– Blir stas når han blir større!

– Dette var overraskende og veldig hyggelig! Leander skjønner ikke noe av dette nå, men det blir helt sikkert stas når han blir større, sier den nybakte moren når ordfører Knut Kvale kommer på døra med høytidelig gratulasjon, blomster, diplom og gave fra kommunen.

Endelig

– Vi har fulgt med i noen uker og ventet spent på hvem som skulle bli nummer 20.000. Og endelig kom lille Leander, sier en glad ordfører.

Fra Solbergelva til Harakollen

Caroline på 25 år og Trong på 27 år kommer begge fra Solbergelva og flyttet til Harakollen i 2018.

LES OGSÅ:
Trude Andresen slutter som kommunedirektør i Øvre Eiker
Lille Leander er Øvre Eikers innbygger nummer 20.000. Her sammen med foreldre Caroline Nielsen og Trong Duy Huynh.

– Trives kjempegodt

– Vi så at det ble bygget mange nye boliger her i området og fant ut at vi ville flytte til Øvre Eiker. Vi trives kjempegodt her, utrolig hyggelige naboer, mange med små barn, og vi har nærhet til alt vi trenger og til Hokksund sentrum, sier Trong. Det er ordføreren glad for å høre.

– Attraktiv kommune for småbarnsfamilier

– Det er klart det er hyggelig å få så fine folk til bygda vår og se at Øvre Eiker kan være en attraktiv plass for småbarnsfamilier og andre å flytte til. Og så er det jo flott å være en kommune i vekst og kunne feire lille Leander som et symbol på akkurat det, sier ordføreren.

300 flere på ett år

Ved årsskifte 2020/2021 var 19.709 personer folkeregistrert i Øvre Eiker kommune. Det siste året har vi blitt ca 300 flere. De siste ti årene har folketallet vokst med 1,5 prosent i snitt per år, noe som tilsvarer totalt 16 prosent oppgang i folketallet.

LES OGSÅ:
Røren grendeutvalg bygger gapahuk på dugnad
Lille Leander er Øvre Eikers innbygger nummer 20.000. Her sammen med foreldre Caroline Nielsen og Trong Duy Huynh samt ordfører Knut Kvale.

Landet som helhet har hatt en gjennomsnittlig årlig vekst på 0,9 prosent de siste ti årene, så Øvre Eiker ligger godt over dette og er kommunen med 37. høyest voksende folketall siste ti år.

2022-EP01011