Nå kan du leie en traktor eller en maskin på Felleskjøpet (FK). Du kan leie per dag ved korttidsleie eller opptil 2 år av gangen ved langtidsleie forteller selskapet i en pressemelding.

Felleskjøpet Agri lanserer i dag to typer leie av traktorer og anleggsmaskiner for bønder, entreprenører, kommuner og andre som har kortvarige behov.

– Dette er en del av den nye delingsøkonomien, hvor vi gir muligheter til å redusere kapitalkostnadene og miljøbelastningene for den enkelte, sier Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri.

Korttids- eller langtidsleie.

På nettsiden maskinutleie.felleskjopet.no finner du i dag eksempler på maskiner som er tilgjengelig for korttidsleie, tre John Deere traktorer, to Avant-minigravere og en Cat minigraver. Flere maskiner kommer imidlertid etter hvert.

Rabatt allerede fra dag to

Du velger kanskje en John Deere med laster og 114 hk. Du kan velge om du vil hente maskina på Kløfta, eller om du ønsker den kjørt hjem til deg.

Vinterdekk er på plass vinterstid, og forsikring og service er inkludert. Du kan også velge tilleggsforsikring, om du vil redusere egenandelen ved en evt. skade på maskinen. Og du kan booke maskinen akkurat når du vil, så lenge den er ledig er meldingen fra FK.

LES OGSÅ:
Nå må alle bruke sikkerhetsbelte i traktor

Også mulig med langtidsleie

Felleskjøpet forteller at de har tilgang på et stort utvalg maskiner, og kan tilby langtidsleie på mange av de.

GRYLLEFJORD: Senja kommune valgte å leie en traktor med utstyr for snøbrøyting i vinter.
Foto: FELLESKJØPET AGRI

Senja kommune leide brøytetraktor

– Anbudene på brøyting ble for dyre. Derfor valgte vi å leie en traktor og gjøre jobben sjøl.

Det sier Fred Inge Fredriksen, virksomhetsleder for infrastrukturen i Senja kommune i Midt-Troms.

– Vi oppretta en prøveordning med egen snørydding og ba flere firma om anbud på utstyr og service. Prisene for å leie en forholdsvis ny traktor varierte lite mellom firmaene, men vi valgte Felleskjøpet på grunn av serviceapparatet, som vi kjente fra før.

Fra rådhuset i kommunesentret på Finnsnes er det bare en times kjøring til Felleskjøpets verksted på Storsteinnes i Balsfjord. Og vi har fått god oppfølging, sier Fredriksen.

– Verkstedet henta traktoren til en garantireparasjon, som det kom beskjed om fra fabrikken. De leverte den tilbake etter to dager, og vi hadde ikke bruk for den de to dagene.

LES OGSÅ:
MJØNDALEN:
Kvinne satt fast i fjellhylle - ble reddet ned uskadd etter bruk av sporingsteknologi

… bare i vintermånedene

Senja kommune har leid en John Deere med  fres, en Vplog, fronthydraulikk og frontlaster frem til i mai i 2021.

– Brøytinga har gått veldig bra. Det har vært lite snø hittil i vinter, og brukerne er godt fornøyde med utstyret. Vi skal evaluere leieavtalen når den går ut, og finne ut hva vi har spart og hva vi skal gjøre neste år.

– Vi har betalt rundt førti tusen i måneden i leie, og ellers bare fylt diesel og olje, sier Fred Inge Fredriksen i Senja kommune.

2021-03013