I skarp konkurranse med syv andre innslag, deriblant 5 andre band, var det til slutt Kongsbergbandet Way Down the Rainbow som gikk av med seieren i musikkonkurransen Imagine Norway i Tønsberg sist helg, og dermed sikret seg en plass i Imagine-festivalen i Polen senere i år.

Dette er andre gang den norske konkurransen arrangeres, og her velges unge artister mellom 17 og 21 år fra hele landet som skriver egen musikk. Det de har til felles er at de er plukket opp via UKM (Ung Kultur Møtes), siden Imagine Norway er et samarbeidsprosjekt mellom UKM, Tønsberg kommune og JM Norway, den norske avdelingen til Jeunesse Musicales International (JMI) som har hele 45 medlemsland.

Fem musikere fra Kongsberg og Øvre Eiker

Gruppa teller totalt 5 musikkinteresserte som i sin tid møttes på Kongsberg videregående, og bestemte seg for å sette sammen et band for moro skyld, og det er trolig derfor bandet i dag kalles et Kongsbergband. En betegnelse som egentlig ikke yter de fem rettferdighet.

LES OGSÅ:
Jonas Fjeld innlemmes i Rockheim Hall of Fame

Enkle øvingslokaler

Det er nemlig bare bandets vokalist, Diego Aguilar som kommer fra Kongsberg. Peter Bekken, som spiller gitar, og hans bror Jonatan Bekken, som spiller bass kommer fra Modum. Jostein Knutsen, som spiller trommer, kommer fra Hokksund og James Hendry, som spiller keyboard, kommer fra Fiskum. Med andre ord en stor spredning. Men det de alle har- og har hatt til felles er at de tilbringer mye tid sammen i en ombygd container ved Kongsberg videregående, hvor de øver på sine egne unike låter. For all musikk lager de nemlig selv.

Plateselskap har meldt sin interesse

James Hendry fra Fiskum trakterer keyboardet i gruppa.

James Hendry kan fortelle at det ikke alltid har vært «en dans på roser» å komme dit bandet er i dag, med plass på en internasjonal musikkfestival i Polen og kontakt med et av Norges største plateselskap som har vist så stor interesse at de har blitt kalt inn til møte i Oslo.

– Da vi sluttet ved skolen ble vi brått nektet å bruke containeren som hadde vært vårt øingslokale i flere år, med den begrunnelse at vi ikke lenger var elever. Men heldigvis var Kongsberg kommune langt mer imøtekommende enn skolen, slik at vi bare ble stående uten øvingslokale i to måneder før vi fikk nøkkelen tilbake av kommunen. Da med den begrunnelsen at lokalet er for alle musikkinteresserte og ikke bare skolens elever.

LES OGSÅ:
Gavedryss over musikkorpsene i Øvre Eiker

– Nå bruker vi lokalet minst tre ganger i uken, og vi både komponerer og øver der, kan Hendry fortelle. Tydelig engasjert etter helgens brakseier i Tønsberg – som ga alle en tur til musikkfestival i Polen i premie.

Lager egne låter

– Musikken vi spilte foran juryen da vi vant i Tønberg var også vår egen, skynder Hendry seg å legge til. De to låtene vi spilte er så nye at ingen av de er lagt ut på Spotify enda, forteller han med et smil.

Over hundre tusen avspillinger på Spotify

Diego Aguilar er gruppas vokalist. Her sammen med Jostein Knutsen på trommer og Jonatan Bekken på bass.

Gruppa har imidlertid gjort seg bemerket på Spotify med andre låter. Låta «Utopian Signs» som de fem har snekret sammen tidligere, har nemlig passert 140 000 avspillinger så langt, så da gjenstår bare å se om kontakten gruppa har hatt med et plateselskap vil gi resultater på kort- eller lang sikt.

Et er imidlertid nesten helt sikkert: Gruppa blir også i år å finne på Kongsberg jazzfestival – som i tidligere år – til glede for gamle og nye fans.

LES OGSÅ:
Møt opp til "torsdagsjam" på Papirhuset i Drammen!