I forbindelse med at forfatter, kunstner og tidligere prinsessegemal Ari Behn tok sitt eget liv første juledag, meddeler Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen, følgende på kongehusets nettsider:

– Det er med stor sorg Dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne.

Vi sørger over at våre barnebarn nå har mistet sin kjære pappa – og har dyp medfølelse med hans foreldre og søsken, som nå har mistet sin kjære sønn og bror. Vi ber om at Aris nærmeste familie får ro i denne vonde tiden.

Også kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har lagt ut en meddelelse samme sted:

– For oss var Ari en god venn, et kjært familiemedlem og en fantastisk onkel, som vi delte mange av livets små og store øyeblikk med. Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om hans bortgang. Vi var alle veldig glad i Ari. Tankene våre går spesielt til Maud, Leah, Emma, Prinsesse Märtha Louise og Aris nærmeste familie.

LES OGSÅ:
Artisten Hans-Erik Dyvik Husby - bedre kjent som "Hank von Hell" - er død

Det var manager Geir Håkonsund som på vegne av familien informerte om at Ari Behn hadde tatt sitt eget liv. Han ba samtidig om respekt for familiens privatliv i tiden fremover.

Per Heimly. Arkivfoto: BJØRN ERIK NEBELL

Fotograf Per Heimly skriver på Facebook at han sørger over Behns bortgang.

  • – Jeg er i bunnløs sorg over å ha mistet min beste venn og blodsbror Ari Behn idag.
    Jeg er knust og ber om ro for å fordøye denne ufattelige tragedien som har rammet oss alle.
    Jeg elsket Ari og han vil for alltid være ved min side.

 

 

ARI MIKAEL BEHN

* Ari Mikael Behn (født Ari Mikael Bjørshol 30. september 1972 i Århus i Danmark, død 25. desember 2019, 47 år gammel.

* Behn var en norsk forfatter som var gift med prinsesse Märtha Louise fra 2002 til de ble skilt i 2016.

* Som forfatter var han mest kjent for novellesamlingen Trist som faen, som kom i 1999. Han jobbet siden med ulike kunstneriske og kreative prosjekter.

LES OGSÅ:
Erling Lorentzen er død

Kilde: Wikipedia