– Jeg har ikke akkurat mastergrad i impulskontroll og konsekvenstenkning. Det sier 23 år gamle Julian Rassat, som er en av tolv deltakere som i høst blir å se i «Kompani Lauritzen: Tropp 1».

Tolv unge voksne som sliter med overgangen til voksenlivet har søkt seg inn i «Kompani Lauritzen: Tropp 1». Gjennom et militært regime preget av orden og disiplin må de unge rekruttene gjennom en rekke øvelser – der mestring, kameratskap og samhold står i fokus. Målet er at de skal lære å sette andre foran seg selv, erfare at man står sterkere sammen og få selvtilliten tilbake.

Disse tolv kjemper ikke mot hverandre. De kjemper kun mot seg selv, sine egne begrensninger og sitt eget hode. Regelen er enkel: Gir de seg, er de ute. 

Her er de tolv deltakerne:

Julian Rassat
Foto: MATTI BERNITZ / TV 2

Julian Rassat (23)

Fra: Fredrikstad

Yrke: Fisker

Julian jobber som fisker, og er ute på havet store deler av året. Hans mål med deltakelsen er først og fremst å få en bedre rutine i hverdagen, og håper erfaringen vil bidra til at han får mer impulskontroll og at han blir bedre på konsekvenstenkning. Hans største utfordring er rett og slett å stå opp om morgenen.

– Det jeg gruer meg mest til er å bli utfordret i ting som er skummelt og ubehagelig. Høyder er noe av det jeg frykter mest. Jeg er veldig glad i adrenalinfølelsen, selv om det også er det verste jeg vet. Så her er det skrekkblandet fryd!

Amalie Anker,
Foto: MATTI BERNITZ / TV 2

Amalie Anker (25)

Fra: Arendal

Yrke: Kickbokser

Amalie mangler målretting i livet – og håper deltakelsen i «Kompani Lauritzen: Tropp 1» kan lære henne selvdisiplin og bidra til at hun får mer struktur i hverdagen. Hun kommer til å savne at mammaen skjemmer henne bort, og ikke minst telefonen sin. Amalie tror det blir ille å ikke ha tilgang til sosiale medier.

– Jeg gruer meg mest til å bli vekket grytidlig siden jeg er skikkelig morgengretten. Dersom jeg i tillegg må dele rom med morgenfugler møter de dessverre en sur Amalie. Jeg er også svært spent på hvordan jeg takler å bli kommandert, siden jeg er sjef i eget liv og alltid handler ut i fra det jeg synes er best for meg. Jeg har også frykt for vann og høyder, og har edderkoppfobi, så her er det mange utfordringer, sier hun.

Thor-Arne Reinertsen.
Foto: MATTI BERNITZ / TV 2

Thor-Arne Reinertsen (27)

Fra: Hommersåk

Yrke: Mekaniker

LES OGSÅ:
Disse er med i årets «Skal vi danse»

Thor-Arne meldte seg på «Kompani Lauritzen: Tropp 1» fordi han ikke har troen på seg selv. Han sliter med angst, og ønsker å teste egne grenser og bli en bedre person enn den han er i dag. Den han kommer til å savne aller mest er kjæresten, som han beskriver både som bestevenn, nærmeste støttespiller og anker i livet.

– Det er tre ting jeg virkelig ikke kan fordra: Kaldt vann, snø og kulde. Jeg hater å fryse! Utover det skal jeg ta hver eneste utfordring på strak arm. Jeg har forberedt meg mentalt så godt jeg kan, og min egen selvutvikling er min største motivasjon.

Anna Green.
Foto: MATTI BERNITZ / TV2

Anna Green (20)

Fra: Asker

Yrke: Butikkvikar

Anna beskriver seg selv som altfor redd. Hun tør ikke gjøre ting hun har lyst til av frykt for at noe farlig skal skje, og gruer seg veldig til å være borte fra sine nærmeste, som hun savner bare hun er på jobb. I tillegg ønsker hun å få mer kontroll og system i hverdagen.

– Målet mitt er å ikke se tusen farlige situasjoner som kan skje bare på vei til butikken. Og at noen lærer meg at jeg ikke trenger å bære med meg hele klesskapet mitt bare jeg skal på trening. Jeg gruer meg egentlig til alt: Møte med nye mennesker, bo med nye mennesker, være sliten, skummelt befal, være ryddig, være sulten, være redd. Alt som er ukomfortabelt, sier hun.

Asle Haddeland.
Foto: MATTI BERNITZ / TV2

Asle Haddeland (20)

Fra: Klepp

Yrke: Energimontørlærling

Asle bor fortsatt hjemme hos foreldrene sine, og sliter mye med tanken på å flytte ut og ta vare på seg selv. Han håper det å få være med på «Kompani Lauritzen: Tropp 1», med strengt regime og disiplin, kan vise ham hva han er i stand til bare han prøver.

– Det jeg frykter mest er hvordan jeg kommer til å reagere på å bli sjefet rundt og miste den friheten jeg er vant med til vanlig. Jeg vil så klart savne venner og familie når jeg er på Setnesmoen. Jeg er en veldig sosial person, så det å gå glipp av alt som skjer hjemme mens jeg er borte får virkelig «fomoen» min til å kicke inn, sier han.

Iris Lian.
Foto: MATTI BERNITZ / TV2

Iris Lian (27)

Fra: Harstad

Yrke: Butikkmedarbeider

Iris har utfordringer med sosial angst, og meldte seg på «Kompani Lauritzen: Tropp 1» for å utfordre seg fysisk – men aller mest psykisk. Hun håper deltakelsen kan hjelpe henne på veien videre, og målet er at hun klarer å være der mer enn én dag. Iris kommer til å savne venner og familie, de trygge rammene hun har hjemme – og ikke minst: Sove lenge om morgenen.

LES OGSÅ:
1,2 millioner så premieren av «Kompani Lauritzen»

– Jeg gruer meg mest til å gå inn i det ukjente, hvor jeg ikke kjenner noen og med det strenge regimet som er i militæret. Jeg er også veldig spent på hvordan jeg kommer til å takle hele opplegget på grunn av den sosiale angsten, men nå er det bare å hoppe i det.

Magishan Umaguruparan.
Foto: MATTI BERNITZ / TV2

Magishan Umaguruparan (21)

Fra: Oslo

Yrke: Musikkprodusent

Magishan synes overgangen fra et sosialt liv på videregående til koronapandemi og isolasjon var tøff. Han kjente ikke seg selv igjen, og ønsker å finne seg selv og bli komfortabel med å gjøre ukomfortable ting. Magishan har også helseangst, og sliter med mye angst og stress. Han gruer seg mest til kaldt vann og høyt tempo med lite næring.

–  Jeg er egentlig ekstrovert, men ble introvert under pandemien. Målet er å få gnisten tilbake, og bli kvitt angst og uro. Jeg vet ikke om jeg klarer to dager der inne engang, men så lenge jeg klarer å yte mitt beste og vinne mot meg selv er jeg fornøyd. Å svømme mens det er noe over hodet mitt, det er min største frykt i livet.

Julie Skjelvik.
Foto: MATTI BERNITZ / TV 2

Julie Skjelvik (24)

Fra: Bergen

Yrke: Jobber i hjemmesykepleien

Julie ønsket å delta i «Kompani Lauritzen: Tropp 1» for å utfordre seg selv og få et spark bak til å sette ting i gang i livet. Hun føler hun er på et sted i livet der hun sitter fast, og bare eksisterer. I tillegg har hun alltid angret på at hun takket nei til førstegangstjenesten, og tenkte at hun nå fikk en ny sjanse.

– Målet med deltakelsen er å ikke gi meg før jeg må. Jeg har veldig lett for å gi meg før jeg egentlig er sliten, så nå vil jeg prøve å stå i harde og kjipe ting, og ikke gi meg før kroppen eventuelt sier stopp. Jeg gruer meg mest til å sove ute alene om vi må det, og egentlig alt som har med vann å gjøre.

Daniel Pawa.
Foto: Matti Bernitz / TV 2

Daniel Pawa (23)

Fra: Bergen

Yrke: Artist/servitør

Daniel beskriver seg selv som veldig lat og mammas lille gullgutt. Han utsetter alt som er kjedelig i livet. Han håper deltakelsen kan være med på å dytte ham i den retningen han ønsker å gå i livet.

LES OGSÅ:
TV 2 med ny serie om kortvokste og deres utfordringer

– Jeg er ekstremt god på å sette meg mål i livet som ikke blir fullført. Jeg håper å få mer selvdisiplin, og å bli flinkere til å stå opp tidlig, utfordre meg selv, gå ut av komfortsonen og bli mer fokusert, sier han.

Elisa Vagle.
Foto: MATTI BERNITZ / TV 2

Elisa Vagle (25)

Fra: Oslo

Yrke: Student og butikkmedarbeider

Elisa ønsket å delta i «Kompani Lauritzen: Tropp 1» fordi hun mangler pågangsmot og utholdenhet, og hun innså at dette var ting hun ikke kom til å lære på egenhånd. I tillegg ønsker hun å lære mer om seg selv og få mot til å pushe grenser i hverdagen.

– Jeg gruer meg mest til å komme ut av komfortsonen, særlig sammen med andre. Det er så sårbart, og jeg tror det ligger langt inne å åpne opp for de rundt meg der inne, noe jeg helt sikkert må, sier hun.

Are Mundal Venås.
Foto: MATTI BERNITZ / TV 2

Are Mundal Venås (21)

Fra: Molde

Yrke: Barnehageassistent

Are hadde et sterkt ønske om å prøve noe han aldri har prøvd før. Han forteller at han trengte denne utfordringen fordi han føler han sitter fast i eget liv, og håper at dette kan gi ham en ekstra boost og en retning i livet.

– Jeg gruer meg mest til at jeg skal på TV, og kommer til å savne bestekompisen min aller mest, sier han.

Marion Fransrud.
Foto: MATTI BERNITZ / TV 2

Marion Fransrud (27)

Fra: Oslo

Yrke: Gründer og freelancer

Marions mål med deltakelsen er å få en selvtillitsboost og å bevise for seg selv at hun kan hvis hun vil. Hun ønsker å tørre å vise hvem hun er, helt på ekte. Hun gruer seg mest til å ikke kunne spise så mye som hun vil, og er nervøs for å måtte lede eller bli gitt kontroll.

– Man sier ikke nei til et eventyr, og jeg hadde vært dum hvis jeg ikke tok sjansen på å bli med på dette. For å være helt ærlig handler deltakelsen min også litt om å slippe opp kontrollen på egen eksponering, gi fra meg makten til å redigere hvem jeg er, sier hun.

HOVEDBILDET: «Kompani Lauritzen: Tropp 1» har premiere på TV 2 og TV 2 Play 24. oktober.F.v. Daniel Pawa, Are Mundal Venås, Anna Green, Iris Lian, Asle Haddeland, Thor-Arne Reinertsen, Elisa Vagle, Amalie Anker, Magishan Umaguruparan, Marion Fransrud, Kristian Ødegård, Dag Otto Lauritzen. Bak på bilen: Julian Rassat og Julie Skjelvik.
Foto: MATTI BERNITZ / TV 2

«Kompani Lauritzen: Tropp 1» har premiere på TV 2 og TV 2 Play 24. oktober.

2022-09001