Øvre Eiker kommune har mottatt melding om at en person ringer og utgir seg for å være fra firmaet «Trygghetsalarm». Et firma med dette navnet er ikke registrert i Norge, og det er all grunn til å mistenke uærlige hensikter.

– Ringer ikke for å tilby trygghetsalarm

Kommunen understreker at dette er en fiktiv telefon fra en person som ikke er den han- eller hun utgir seg for å være, og ber de som mottar slike telefoner om å være svært forsiktige.

Et firma med navn «Trygghetsalarm» er ikke registrert i Norge

Blant annet er det viktig å IKKE gi en person som utgir seg for å være fra «Trygghetsalarm» adgang til huset ditt, for som vedkommende sier – å installere alarm.

Kommunalsjef for Helse og Omsorg i Øvre Eiker, Kari Hesselberg.
Foto: ØVRE EIKER KOMMUNE

Du må søke selv

Kommunalsjef for Helse og Omsorg i Øvre Eiker, Kari Hesselberg (bildet), forteller til Eikerbladet at kommunen ikke selv ringer til kommunens innbyggere og tilbyr trygghetsalarmer. Dette må du søke om selv.

– Denne hendelsen fikk vi høre om først i dag (tirsdag, red.anm.) legger hun til, og kan også fortelle at politiet er informert om hendelsen – siden dette i tillegg berører kommunens mest sårbare innbyggere

– Er du usikker – be om legitimasjon!

Ved hjemmebesøk skal kommunens helsepersonell alltid kunne identifisere seg som ansatt i Øvre Eiker kommune om du spør dem om legitimasjon.

Informér gjerne dine pårørende

Her er det viktig at du som leser dette informerer dine foreldre eller besteforeldre, slik at ingen tar seg inn i boligen til dine familiemedlemmer på falske premisser etter en slik telefonsamtale.

De som ønsker trygghetsalarm fra Øvre Eiker kommune kan for øvrig gjøre dette ved å følge denne linken…>