Knut Gjerde er ikke uten videre villig til å akseptere kritikken fra politisk redaktør i Drammens Tidende, Hege Breen Bakken, som hevder Gjerde er en av en treenighet sammen med Thor Sigurd Syvaldsen (Ap) og Tor Tveter (H) med for mye makt i Drammen kommune.

Politisk redaktør Hege Breen Bakkens kommentar i torsdagens Drammens Tidende med tittelen «Når disse karene fra gamle Nedre Eiker nikker i takt, så blir det sånn. Hils på den nye maktalliansen i Drammen» kan du lese her. Den er dessverre skjult bak betalingsmur.

For de som ikke har tilgang, vil muligens dette referatet hentet fra Drammens Tidende allikevel gi leserne en pekepinn på hva saken dreier seg om:

«Alle tre med flere tiårs fartstid fra Nedre Eiker-politikken, og som nå finner sammen i sak etter sak i hovedutvalget for tekniske tjenester, slik de gjorde det i gamlekommunen. Dette er utvalget der viktige avgjørelser tas om hvordan sentrum og kommunen skal utvikles, om vern av bygninger og natur, om arkitektur og byggehøyder, planverk og utnyttelse av kommunens arealer og infrastruktur. Og ved å innta hver sin sentrale rolle i dette utvalget har de tre karene samlet fått mer makt etter kommunesammenslåingen enn de hadde da de satt i kommunestyret i Nedre Eiker.»

LES OGSÅ:
Krokstadelva: Mann brøt besøksforbud to ganger på to dager

For ordens skyld kan nevnes at Knut gjerde har sittet mange år i kommunestyret i Nedre Eiker for Frp, og sitter nå i kommunestyret i Drammen.

Og slik svarer Knut Gjerde på sin egen Facebookside:

Hyggelig å bli fremstilt som mektig og innflytelsesrik, men det er tydelig at MDGs husorgan i Drammen er såre over at MDG, og SV som i hovedsak støtter byråkratene, ofte kommer i mindretall i hovedutvalget.

Korrupsjon

Jeg synes også det er frekt av DT å påstå at i Nedre Eiker var byggesak/teknisk preget av kameraderi. I virkeligheten var det jo Drammen som hadde store problemer med sin byggesaksavdeling hvor det også ble avdekket korrupsjon.

Ombudspolitiker

Jeg er stolt av å være en ombudspolitiker. Det er tydelig at DT vil tilbake til det gamle systemet hvor rådmannen og paragrafene styrte politikken, og den lille mann ikke kunne henvende seg til ombudspolitikere.

Den lille manns forsvarer

Jeg er også veldig glad for at Thor Sigurd Syvaldsen og Tor Tveter sitter sammen med meg, og har tatt med seg den gode kulturen fra Nedre Eiker som ombudspolitikere og som den lille manns forsvarere.

LES OGSÅ:
Nektet å rygge på Mjøndalenbrua - ble dratt ut av bilen etter 15 minutter

Krokstadelva, 1. oktober 2020

Knut Gjerde


 

Flere kommentarer har så langt kommet på Knut Gjerdes innlegg på Facebook. Vi siterer her noen av de:

Blant annet svarer Lavrans Kierulf følgende:
– Godt skrevet. Byggesaksbehandlingen i gamle Drammen var vel ikke akkurat noe å ta med videre. (Kierulf er gruppeleder for Viken FrPs fylkestingsgruppe og kommunestyrerepresentant for Drammen FrP, red.anm.)

Her er flere kommentarer:

– Syvaldsen hadde jeg en prat med om byggesak hos en nabo der administrasjonen hadde noen merkelige innsigelser, han virker som hel ved! Gjorde også godt inntrykk i saken om Aronsløypa nå.

– Vondt å tape saker man trodde man skulle vinne, dårlige tapere i denne saken er jeg redd, da er det lettest å skylde på andre. Dårlig kultur.