Politiet meldte ved halv ett tiden fredag at en bil hadde kjørt ut på Kongsbergveien på Fiskum, og at nødetatene var underveis.

En bil involvert

Det viste seg at det var en enslig bil i retning Kongsberg, med en kvinnelig fører i 70-årene alene i bilen, som hadde truffet fjellveggen både før- og i jernbaneundergangen.

Som det fremgår av bildene fra ulykkesstedet, var det skyfri himmel og fører av ulykkesbilen hadde lav sol rett imot da ulykken skjedde. Det er ikke dermed sagt at dette er årsaken til ulykken.

Fører av bilen ble kjørt til sykehuset for sjekk.

Bilen hadde skader både på for- og bakskjerm, i tillegg til at begge airbager hadde løst seg ut og to hjul hadde punktert ved sammenstøtet.

Ulykkesbilen fikk store skader på høyre side, i tillegg til at to hjul punkterte og begge airbagene ble utløst.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Vinglete kjøring

Politibetjent Stian Enger kunne fortelle at vitner i bilen bak hadde observert at ulykkesbilen hadde kjørt svært vinglete, før den traff fjellveggen og til slutt ble stående midt i Kongsbergveien.

Førerkortbeslag

– På bakgrunn av vitneobservasjoner og måten ulykken har skjedd har politiet besluttet å ta beslag i bilførers førerkort, kunne Enger videre fortelle.

LES OGSÅ:
Syklister fra Fiskum tatt ut til landslaget i terrengsykling
Bilfører, som ikke hadde synlige skader etter sammenstøtet, ble fraktet bort av ambulanse for en grundig sjekk.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Dirigerte trafikken forbi ulykkesstedet

Politiet dirigerte trafikken forbi ulykkesstedet, slik at den lille trafikken på stedet kun stoppet helt opp den korte tiden det tok bergingsbilen å få ulykkesbilen på planet.

2021-11035

Vertikalfoto: GOOGLE EARTH