At buss og personbil ikke kan møte hverandre på Mjøndalen bru, hadde åpenbart gått hus forbi hos sjåføren som kjørte 17.33 fra Mjøndalen til Hovjordet på tirsdag.

OPPDATERING ONSDAG 14. JULI 2021:

Terje Njaastad, som er områdesjef for VY buss i Drammen og Nordre Vestfold, forteller til Eikerposten at de kommer til å følge opp den aktuelle bussjåfæren etter interne rutiner, men ønsker ikke å gå i detaljer om hva dette innebærer.

Han understreker at dette er en uheldig sak for busselskapet, og forteller at de 20 minuttene på Mjøndalenbrua også skapte forsinkelser i lang tid for flere korresponderende busser.

Njaastad forteller videre at han har vært i kontakt med føreren av personbilen, som har gitt en grei beskrivelse av hvordan hun oppfattet situasjonen.

Bilder på Twitter

Ifølge Eikerfoto Nordby, som fulgte seansen mellom klokken 17.40 og 18.00 og la ut bilder på sin Twitter-konto, var hendelsen mye lik en «Fleksnes-episode».

 

Nyåpnet etter reparasjon

Brua var nylig åpnet etter å ha vært stengt i to uker i forbindelse med omfattende reparasjoner.

LES OGSÅ:
Kongsberg med verdens første selvkjørende rutebuss

Utålmodig VY-sjåfør

Nettavisa Eikernytt forteller at en kvinnelig bilist var kommet nesten over brua fra Krokstadelva-siden da en åpenbart utålmodig VY-sjåfør på buss 54 til Hovjordet valgte å kjøre inn på den smale brua.

Brua er tydelig skiltet med en total bredde på 4,1 meter. Og da en buss normalt har en bredde på 2,55 meter uten at speil er inkludert, sier enkel matematikk at et møte ikke er mulig når en personbil sjelden er under 1,8 meter bred.

Bussjåføren ville ikke rygge

Bussjåføren viste ingen vilje til å akseptere feil, og valgte som bildene viser å gå ut for å «snakke bilføreren til rette».

Kontaktet politiet

Ifølge vitner på stedet skal bussjåføren endog ha kontaktet politiet på mobiltelefonen. De var enda ikke kommet da den kvinnelige bilføreren valgte å rygge i hele bruas lengde.

På Facebookside for bussjåfører

På Facebooksiden «Bussjøren» som har over 8000 følgere gikk også diskusjonen varmt om den vrange bussjåføren, og noen av bussjåførene på siden uttrykte også skuffelse på vegne av sin kollega.

LES OGSÅ:
Fra mandag kjører Brakar nesten som normalt

En av kommentarene på Eikernyttts egen Facebookside gikk ut på at vedkommende hadde kjørt på E134 under brua på Mjøndalen-siden, og så da at bussen så vidt var kommet inn på brua da bilen kom imot.

Vertikalfoto: GOOGLE EARTH

2021-07004