Rockheim Hall of Fame er en ære som tildeles de som har hatt og satt dype musikalske spor etter seg i norsk populærmusikkhistorie. I år t blir altså Jonas Fjeld også innlemmet, samen med Halvdan Sivertsen og Radka Toneff (1952-1982).

– Tildeles de som har hatt og satt dype musikalske spor

Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk. Siden starten i 2011 er 35 artister og band innlemmet – en ære som tildeles de som har hatt og satt dype musikalske spor etter seg i norsk populærmusikkhistorie, noe Jonas Fjeld på mange måter har gjort – både lokalt og nasjonalt.

Seremoni 22. oktober

Selve seremonien vil finne sted på Rockheim scene allerede torsdag 22. oktober – altså om to dager, og da vil Åge Aleksandersen, Claudia Scott, Jan Eggum, Kirsti Huke, Madeleine Ossum, Maria Haukaas Mittet, Malin Pettersen og Judy Collins være blant dem som vil hylle sine venner og kolleger.

Jonas Fjeld, Halvdan Sivertsen, Jan Ole Otnæs (fra Radka Toneffs minnefond) og programleder Silje Nordnes.
Foto: ROCKHEIM

I tillegg har også æresgjestene lovet å sette sitt preg på kvelden med musikalske bidrag og samtaler med Silje Nordnes fra Rockheim scene.

LES OGSÅ:
Kongsbergbandet Way Down the Rainbow vant musikkonkurransen Imagine Norway

Musiker Marte Eberson, kjent fra bandet LÖV og tidligere medlem i Highasakite, vil representere Radka Toneff denne kvelden. Hun er datter av Jon Eberson som var en del av Radka Toneff Quintet fra 1975-1980.

Ikke salg av billetter

For å sørge for tilstrekkelig smittevern grunnet Covid-19, blir det ikke solgt billetter til årets Rockheim Hall of Fame-seremoni forteller Rockheim i en nyhetsmelding.

I Rockheims beskrivelse av Terje Lillegård Jensen, mer kjent som Jonas Fjeld, kan man lese følgende:

Jonas Fjeld.
Foto: STIAN ANDERSEN

JONAS FJELD (f. 1952) har siden 70-tallet vært en ledende artist innen country- og viseinspirert rock. Han er en av få som har gjort suksess både som soloartist, som halvparten av en duo, som medlem av en trio og som frontfigur i et band. Hans dype, varme røst, og rytme i gitarspillet, har ført til at han har satt sitt preg på norsk populærmusikk. Han har mottatt flere Spellemannpriser, samarbeidet med en rekke musikere både som produsent, studiomusiker og artist – Ole Paus, Knut Reiersrud, Hilde Heltberg, Lynni Treekrem, Øystein Sunde, Rick Danko, Jahn Teigen, Chatham County Line og Eric Andersen er noen av dem. Senest i fjor høst toppet han den amerikanske Billboardlista i sjangeren bluegrass, med albumet Winter Stories, sammen med amerikanske Judy Collins.

LES OGSÅ:
Møt opp til "torsdagsjam" på Papirhuset i Drammen!

Tidligere innlemmede i Rockheim Hall of Fame:

2011: Åge Aleksandersen, Wenche Myhre, Jokke og Valentinerne, a-ha, Alf Prøysen.

2012: DumDum Boys, The Pussycats, Jan Eggum, Jahn Teigen, Terje Rypdal.

2013: Lillebjørn Nilsen, Nora Brockstedt, Anne Grete Preus.

2014: Knutsen & Ludvigsen, deLillos, Øystein Sunde.

2015: Inger Lise Rypdal, Jan Garbarek, Mari Boine, Ole Paus.

2016: Svein Finjarn, Karin Krog og Motorpsycho.

2017: Raga Rockers, Dizzie Tunes og Popol Ace.

2018: Morten Abel, Kari Bremnes og Stage Dolls.

2019: Finn Kalvik, Anita Skorgan og TNT.

Ni nominerte – tre valgt

Det var en rekke kjente navn som i sin tid ble nominert til Rockheim Hall of Fame 2020, og de er som følger: Biosphere, Casino Steel, Halvdan Sivertsen, Hanne Krogh, Terje Tysland, Jonas Fjeld, Lava, Radka Toneff og Titanic.

Når nominasjonskomiteen, som besto av Jan Eggum (leder), Sissel Guttormsen, Sondre Lerche, Claudia Scott, Arvid Skancke-Knutsen, Claudia Scott, Sæmund Fiskvik og Tove Bøygard, hadde sagt sitt, var det denne gangen Jonas Fjeld, Halvdan Sivertsen og Radka Toneff som ble innlemmet.

LES OGSÅ:
Snåsamannen er død: - Han hadde et stort og varmt hjerte

Av de utvalgte har Radka Toneff (1952-1982) blitt nominert tre ganger tidligere og Jonas Fjeld en gang tidligere.

En oversikt over alle tidligere innlemmede i Rockheim Hall of Fame finner du her.