Etter å ha blitt vraket av sine egne i Buskerud til fordel for Jon Wold, seilte Jon Helgheim opp på andreplass på partiets stortingsvalgliste i Oslo på nominasjonsmøtet lørdag.

På andreplass

Foran høstens stortingsvalg figurerer nå Christian Tybring-Gjedde på første- og Jon Helgheim på andreplass på Oslo FrPs liste. På tredjeplass sto det lenge mellom bystyrepolitiker Aina Stenersen og Carl I. Hagen. Her ble avgjørelsen tatt ved kampvotering, hvor Stenersen gikk seirende ut med 32 mot 26 stemmer. Tre personer stemte blankt.

Oslo Frp har i dag to mandater på Oslobenken, Siv Jensen og Christian Tybring-Gjedde, men da Siv Jensen har trukket seg som kandidat til stortingsvalget og som partileder, valgte Oslo FrP å ta Helgheim inn i varmen som sin andrekandidat.

Christian Tybring-Gjedde er førstekandidat på Oslo FrPs stortingsliste til årets valg.
Foto: FREMSKRITTSPARTIET

– Jeg gleder meg

– Det er litt vanskelig å beskrive hvordan det føles, men jeg ønsker å takke alle som har engasjert seg, støttet meg, foreslått meg og stemt på meg. Gratulerer til Christian Tybring-Gjedde med førsteplassen og Aina Stenersen med tredjeplassen. Nå skal vi gjøre alt vi kan for å løfte Oslo FrP frem til valget. Jeg gleder meg, var meldingen Helgheim la ut på sin Facebookside da nominasjonen var et faktum.

LES OGSÅ:
- Norsk justispolitikk kuppet av aktivister!

Tapte i Buskerud mot Jon Wold

Da partiets innvandringspolitiske talsmann sto uten en mulighet til en ny periode på Stortinget etter nominasjonsmøtet i Buskerud FrP, var det mange som sperret øynene opp. Ikke minst partiets forsvarspolitiske talsmann, Morten Wold som vant med 23 mot 17 stemmer.

Profilert på innvandringsfeltet

39 år gamle Helgheim har vært en profilert politiker for Frp denne perioden, spesielt på innvandringsfeltet.

Morten Wold sier han lot seg overtale til å stille opp på nytt etter at han først trakk seg fra nominasjonen i slutten av august.

– Liker konkurranse

– Vi er et parti som liker konkurranse, også om plassene på stortingsvalglista, sier 53-åringen fra Modum.

Helgheim hadde imidlertid ikke mye godt å si om nominasjonsprosessen i FrP Buskerud da resultatet den gan var et faktum:

– For mange fra Drammen på lista

– Og så var det flere fra Hallingdal-traktene som mente at det var for mange fra Drammen på lista, og de startet et opprør. Selv ønsket de ikke å stå på denne lista. Og da var det ikke så mange igjen å velge fra distriktene, men de var uenig i at det var for mange fra Drammen, sier Helgheim i Politisk kvarter i NRK etter nominasjonsmøtet i Kongsberg.

LES OGSÅ:
Slaget om stortingsplass for Jon Helgheim (Frp) er ikke tapt

Nå er imidlertid Helgheim fra Drammen og Konnerud nok en gang kandidat for Fremskrittspartiet til Stortinget for fire nye år, men denne gangen for Oslo og ikke Buskerud.

2021-03032