Det er manager Trond Lie som forteller dette i en pressemelding i dag. Teigen ble 70 år. Han etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen som han fikk med sin daværende kone Anita Skorgan i 1984.

Den folkekjære artisten har har de siste tolv årene bodd på Klockargården i Ingelstorp utenfor Ystad. På den idylliske gården har han levd et tilbaketrukket liv fra det rampelyset han har vært en del av siden 1960-tallet.

Herodes Falsk hilser

Det strømmer på med meldinger på sosaiale medier fra de som minnes Jahn Teigen, blant annet fra hans mangeårige venn og partner gjennom mange år i Prima Vera, Kim Hansen. Kanskje mer kjent som Herodes Falsk, som takker for mange gode stunder.

Kjetil Rollnes hedrer Teigens minne med disse ord på sin egen Facebookside:

«HVIL I FRED, JAHN TEIGEN (1949-2020). Den største entertaineren i norsk pop- og rockhistorie har selv gått inn i historien.

Hva vil vi huske? Ablegøyer, splitthopp og sjelettdrakter? Kjendisbryllup og tusen Se og Hør-oppslag? Enkle, banale gladlåter og evig jovialt publikumsfrieri? Joda. Pluss utagerende progrock med Popul Vuh og komigalskapen til Prima Vera.

LES OGSÅ:
Minneord for Thorbjørn Talmo

Og ikke å forglemme pauseinnslaget i MGP-finalen i 2016, der Teigen leverte en 10 minutters maktdemonstrasjon som minnet publikum om hvordan hitmelodier egentlig skal låte – og hva en showmann er.

Jahn Teigen var en mann som alltid kom ut av ruta med sjarme, varme og humor. Og en klovn som gjorde Norge mindre kjedelig i et par tiår der landet trengte alle fargene det kunne få. Men likevel. Teigen var en sårbar sjel. Og det er balladene som kommer til å bli stående. «Min første kjærlighet», selvfølgelig.

Den litt underkjente MGP-vinneren «Adieu». Men kanskje mest av alt: «Det vakreste som fins». En låt som toppet Norsktoppen, men aldri kom på VG-lista.  En jente i salen tørker tårene. Og det gjør også vi.

Det vi hadde sammen skal bestå.»

– En nasjonalskatt

Kulturminister Abid Raja kaller Teigen en nasjonalskatt i en Twitter-melding der han minnes artisten.

– Hele Norge hadde et kjært og nært forhold til Jahn Teigen, og musikken hans har satt spor i oss alle. Takk for ditt fantastiske bidrag til norsk kulturliv; du vil savnes. Våre tanker går til hans familien. Hvil i fred! skriver han.

LES OGSÅ:
Minnetale for Thor August Thoresen

Blomster og tente lys

Tirsdag formiddag hadde flere lagt ned blomster og tent lys ved statuen som ble reist i Teigens hjemby Tønsberg i 2012.

Statuen som ble reist i Teigens hjemby Tønsberg i 2012.
Arkivfoto: BJØRN ERIK NEBELL

– Teigen var uten tvil en av Norges mest folkekjære artister, og han var også høyt verdsatt lokalt. Han vil bli husket i takknemlighet, sier ordfører i Tønsberg Anne Rygh Pedersen (Ap) til VG.

Statsminister Erna Solberg:

Også statsminister Erna Solberg hedrer Jahn Teigen med noen velvalgte ord på sin Twitterkonto:

«Det er utrolig trist å høre at Jahn Teigen er død. Sangene hans har vært lydsporet i livet til mange av oss. De vil leve videre.

For å si det med hans ord: Vi har våre minner, de vil aldri dø.»

HEDER OG PRISER

 • Spellemannprisen 1978 som beste mannlige artist for albumet This Year’s Loser
 • Juryens hederspris under Spellemannprisen 1983
 • Gammleng-prisen i klassen pop i 1984
 • Norsk Artistforbunds Ærespris i 2003
 • Vestfold fylkeskommunes Kunstnerpris i 2004
 • Veteranprisen under Gammleng-prisen 2009
 • Hedersprisen under Spellemannprisen 2009
 • Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden i 2010
 • Eget frimerke i regi av Posten Norge i 2010
 • Innlemmet i Rockheim Hall of Fame i 2012
 • Jahn Teigens plass og egen statue i Tønsberg 2012
 • Hedersprisen med Prima Vera under Komiprisen 2014
LES OGSÅ:
Tønsberg: Et år har gått siden Jahn Teigen døde - og auksjonen over tingene hans er nå avsluttet

Kilde: Wikipedia