Det er manager Trond Lie som forteller dette i en pressemelding i dag. Teigen ble 70 år. Han etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen som han fikk med sin daværende kone Anita Skorgan i 1984.
Den folkekjære artisten har har de siste tolv årene bodd på Klockargården i Ingelstorp utenfor Ystad. På den idylliske gården har han levd et tilbaketrukket liv fra det rampelyset han har vært en del av siden 1960-tallet.
Herodes Falsk hilser
Det strømmer på med meldinger på sosaiale medier fra de som minnes Jahn Teigen, blant annet fra hans mangeårige venn og partner gjennom mange år i Prima Vera, Kim Hansen. Kanskje mer kjent som Herodes Falsk, som takker for mange gode stunder.
Kjetil Rollnes hedrer Teigens minne med disse ord på sin egen Facebookside:
«HVIL I FRED, JAHN TEIGEN (1949-2020). Den største entertaineren i norsk pop- og rockhistorie har selv gått inn i historien.
Hva vil vi huske? Ablegøyer, splitthopp og sjelettdrakter? Kjendisbryllup og tusen Se og Hør-oppslag? Enkle, banale gladlåter og evig jovialt publikumsfrieri? Joda. Pluss utagerende progrock med Popul Vuh og komigalskapen til Prima Vera.
Og ikke å forglemme pauseinnslaget i MGP-finalen i 2016, der Teigen leverte en 10 minutters maktdemonstrasjon som minnet publikum om hvordan hitmelodier egentlig skal låte – og hva en showmann er.
Jahn Teigen var en mann som alltid kom ut av ruta med sjarme, varme og humor. Og en klovn som gjorde Norge mindre kjedelig i et par tiår der landet trengte alle fargene det kunne få. Men likevel. Teigen var en sårbar sjel. Og det er balladene som kommer til å bli stående. «Min første kjærlighet», selvfølgelig.
Den litt underkjente MGP-vinneren «Adieu». Men kanskje mest av alt: «Det vakreste som fins». En låt som toppet Norsktoppen, men aldri kom på VG-lista. En jente i salen tørker tårene. Og det gjør også vi.
Det vi hadde sammen skal bestå.»
– En nasjonalskatt
Kulturminister Abid Raja kaller Teigen en nasjonalskatt i en Twitter-melding der han minnes artisten.
– Hele Norge hadde et kjært og nært forhold til Jahn Teigen, og musikken hans har satt spor i oss alle. Takk for ditt fantastiske bidrag til norsk kulturliv; du vil savnes. Våre tanker går til hans familien. Hvil i fred! skriver han.
Blomster og tente lys
Tirsdag formiddag hadde flere lagt ned blomster og tent lys ved statuen som ble reist i Teigens hjemby Tønsberg i 2012.

Arkivfoto: BJØRN ERIK NEBELL
– Teigen var uten tvil en av Norges mest folkekjære artister, og han var også høyt verdsatt lokalt. Han vil bli husket i takknemlighet, sier ordfører i Tønsberg Anne Rygh Pedersen (Ap) til VG.
Statsminister Erna Solberg:
Også statsminister Erna Solberg hedrer Jahn Teigen med noen velvalgte ord på sin Twitterkonto:
«Det er utrolig trist å høre at Jahn Teigen er død. Sangene hans har vært lydsporet i livet til mange av oss. De vil leve videre.
For å si det med hans ord: Vi har våre minner, de vil aldri dø.»
- Spellemannprisen 1978 som beste mannlige artist for albumet This Year’s Loser
- Juryens hederspris under Spellemannprisen 1983
- Gammleng-prisen i klassen pop i 1984
- Norsk Artistforbunds Ærespris i 2003
- Vestfold fylkeskommunes Kunstnerpris i 2004
- Veteranprisen under Gammleng-prisen 2009
- Hedersprisen under Spellemannprisen 2009
- Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden i 2010
- Eget frimerke i regi av Posten Norge i 2010
- Innlemmet i Rockheim Hall of Fame i 2012
- Jahn Teigens plass og egen statue i Tønsberg 2012
- Hedersprisen med Prima Vera under Komiprisen 2014
Kilde: Wikipedia