Folkehelseinstituttet anbefalte tirsdag å avlyse eller utsette alle arrangementer med over 500 deltakere, noe som etter alle solemerker ville bli passert med god margin når Jahn Teigen bisettes i dag, onsdag 11. januar, siden Tønsberg domkirke har plass til 550 personer.

Restriksjoner på antall gjester

Kommuneoverlegen i Tønsberg har derfor satt restriksjoner på hvor mange som får komme inn i kirken under Jahn Teigens begravelse. Kommuneoverlege Sigmund Skei forteller til TV2 at det vil bli gjort en rekke tiltak for å forhindre smittespredning, både i og utenfor kirken.

Spiller «Adieu» før bisettelsen

Før begravelsen skal bårebilen med den folkekjære artisten kjøre en siste æresrunde i hjembyen Tønsberg til tonene av «Adieu» ifølge Tønsberg Blad. «Adieu» er for øvrig fransk og betyr direkte oversatt «til Gud». Klokkespillet i Tønsberg har også tidligere spilt «Adieu» flere ganger etter Teigens død.

Teigen begraves fra Tønsberg domkirke onsdag 11. mars 2020 klokken 12.30.

Tønsberg domkirke. Foto: PETER FISKERSTRAND

Jahn Teigen etterlot seg datteren Sara Skorgan Teigen, som han har med sin eks-kone Anita Skorgan, i tillegg til barnebarnet Josef som er Saras sønn.

LES OGSÅ:
Jon Herwig Carlsen er død

Bisettelsen skal ledes av biskop Per Arne Dahl i Tønsberg domkirke, og vil bli åpen for alle.

Seniorrådgiver ved Statsministerens kontor, Ida Nilssen, skrev i en e-post til VG at Teigen ikke vil få en bisettes på statens bekostning, i og med at det ikke er naturlig i dette tilfellet.

De siste 15 årene er det kun tre kulturpersonligheter som er blitt dette til del: Arne Nordheim (2010), Wenche Foss (2011) og Rolv Wesenlund (2013).

Selv om staten har ikke vil gi Jahn Teigen den æresbevisningen det innebærer å bli bisatt «på statens bekostning», har i stedet fansen valgt å vise ham den ære han ikke blir staten til del.

Bare få dager etter Teigens bortgang 24. februar, startet nemlig initiativtaker Sigrun Syversen fra Fredriksen, innsamlingen til «Bisettelse på folkets bekostning», og etter bare 11 dager hadde det kommet inn hele 250 000 kroner.

Sara Teigen rørt av omtanken

Syversen forteller til NRK at hun tok kontakt med Sara Teigen først, som ble både rørt og takknemlig for omtanken, og at de har holdt kontakten videre under prosessen.

LES OGSÅ:
Sir Sean Connery (90) er død

Manager og talsmann for familien Trond Lie kjenner godt til spleisen.

– Både jeg og de som sto Jahn Teigen nær er veldig rørt og takknemlig for omsorgen som er vist på alle plan. Denne spleisen er en av mange måter å hedre Jahn på.

Overskuddet går til et fond

Syversen forteller videre at når bisettelsen er betalt, skal resten av de 250.000 kronene som er samlet inn gå til et fond.

– Pengene i fondet skal gå til små, rare pjokker som ham, som vil bli noe innen musikk, idrett eller kunst. Dette er i tråd med ønsket fra Jahn Teigen, ifølge initiativtakeren.

Manager Trond Lie bekrefter på sin side at et slikt fond skal opprettes etter innsamlingen.