lMandag 29. juni møtte 19 forventningsfulle lærlinger til sin første arbeidsdag på hovedkontoret til Isachsen i Solbergelva. Det var god stemning under mottakelsen og daglig leder Anders Høiback ønsket velkommen sammen med 2. års lærling Birk Aagaard Brethvad som delte sine erfaringer og ga gode råd til de nyankomne.

For opplæringskoordinator Line Merete Ristvedt i Isachsen er dagen for lærlingeinntaket et høydepunkt hvert år, forteller bedriften i en pressemelding.

– Viktig at alle trives

– Denne dagen gleder vi oss til. Vi har forberedt oss lenge slik at alle våre nye læringer skal få det de trenger, og ikke minst føle seg velkomne. Det er viktig for oss at hver og en skal trives og oppleve mestring og utvikling i læretiden. Hos oss får alle lærlinger en egen instruktør som sin nærmeste støttespiller gjennom hele lærlingperioden frem til fagbrev, sier Ristvedt.

Noen fikk firmabil første dag

Det var mye å lære under mottaksprogrammet på første dag. I tillegg til at alle ble bedre kjent var det innføring i Isachsens historie og arbeidskultur, informasjon fra hovedtillitsvalgte og OKAB samt fokus på HMS og kurs i førstehjelp. På slutten av dagen fikk alle utdelt arbeidstøy, verneutstyr, mobiltelefon – og for de som har valgt anleggsmaskinfører og vei- og anleggsfaget ble det egen firmabil.

LES OGSÅ:
Albert Kr. Hæhre ny konsernsjef i Hæhre & Isachsen Gruppen

En av de nye lærlingene er Michelle Stuvstad (18) fra Lampeland. Hun har valgt vei- og anleggsfaget og ser frem til en ny hverdag.

– Gleder meg ti å bli kjent med nye mennesker

– Jeg har alltid likt praktisk arbeid og tror anleggsbransjen og Isachsen er riktig for meg. Det blir mange nye utfordringer og det kommer til å bli spennende og lærerikt. Det å bli kjent med mange nye mennesker gleder jeg meg også til, sier Michelle.

43 lærlinger har kontrakt med Isachsen

Så langt i år har 10 lærlinger bestått fagprøven og p.t. er det 43 lærlinger som er under kontrakt i Isachsen. På vegne av selskapet mottok daglig leder Anders Høiback i fjor prisen som årets lærebedrift i Buskerud, og han innrømmer at dette både forplikter og motiverer til å gjøre en god jobb videre med lærlingesatsingen.

– Viktig å utvikle fagarbeidere i eget hus

– I Isachsen og anleggsbransjen trenger vi unge mennesker med ny kunnskap og interesse for faget, og vi som driver i bransjen har et særlig ansvar for å ta inn lærlinger. Samtidig er det å utvikle fagarbeidere i eget hus en viktig del av det langsiktige rekrutteringsarbeidet vårt, avslutter Anders Høiback

LES OGSÅ:
SOLBERGELVA:
Tilhenger på 1300 kg trillet inn i hage