Arrangementer i fadderuka er avlyst ved to av campusene til Universitetet i Sørøst-Norge, og nå får alle studentene beskjed om å droppe festen. Dette forteller Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge i en pressemelding.

Fadderstyrene i Vestfold og Drammen besluttet i dag å avlyse sine arrangementer. På de øvrige campusene går arrangementene som planlagt, men studentene oppfordres nå til å droppe de private festene.

Campus Drammen.
Foto: TINE POPPE / STUDENTSAMSKIPNADEN I SØRØST-NORGE

Ingen spontane fester

Studentenes organisasjoner, Studentsamskipnaden (SSN) og Universitetet i Sørøst-Norge (USN) går sammen om å oppfordre studentene til å begrense alkoholinntaket, og tillater ikke spontane fester på campus og i studentboligene.

Forbudet gjelder på alle campus og på hele campusområdet, både i studentboligene, på felleskjøkken og utendørs.

– Arrangørene har hatt god kontroll

– Det har vært flott å se at studentene er tilbake på campus. Under de offisielle arrangementene i fadderuka i regi av studentene, overholdes smittevernbestemmelsene. Vi har erfart at arrangørene har hatt god kontroll. Men av og til utenfor rammen av arrangementene, samles studentene i for store grupper, og glemmer å holde avstand.

Ilke private fester

I den situasjonen vi er i akkurat nå med økt smittespredning, har vi derfor besluttet å ikke tillate private fester på våre campuser. Dette er bestemt av Studentdemokratiet, Universitetet og Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge i fellesskap, sier rektor Petter Aasen.

Ikke grupper på mer enn 20 personer

Det vil bli økt tilsyn på campus og i studentboligene på kveldstid, og grupper på over 20 personer vil bli bedt om å bryte opp. Studentene i Sørøst har imidlertid fortsatt mulighet for å være sammen og bli kjent; det er tillatt med samlinger på inntil 20 personer som holder en meters avstand.

Ønsker å beskytte faddere og studenter

Beslutningene om å avlyse fadderarrangementer og ikke tillate fester kommer for å beskytte faddere og studenter.

– Svært mange studenter har vært veldig flinke til å passe på og holde avstand, men dessverre har det vært for mange tilfeller hvor smittevern ikke har blitt tatt på alvor.

– Strenge tiltak er nødvendige

Vi ønsker en sikker og trygg studiestart, men mest av alt ønsker vi oss et studieår med muligheter for tilstedeværelse. For å sikre det, er vi helt avhengige av at alle passer på nå i starten, og vi ser dessverre at strenge tiltak er nødvendig nå, sier studentleder Karoline Lie.

Trygge rammer

Hun understreker at arbeidet for å skape et godt og inkluderende studiemiljø fortsetter.

– Vi skal nå se fremover og jobbe for å skape arrangementer og arenaer der vi sikrer at studentene fortsatt skal kunne bli kjent med hverandre innenfor trygge rammer, avslutter studentlederen.