Konstituert preses i Bispemøtet, Atle Sommerfeldt gikk i mars i år ut med en anbefaling til alle menighetene i Den norske kirke om å utsette alle konfirmasjoner på grunn av koronasituasjonen.

– Vi ønsker å åpne kirkerommene våre så snart som mulig, men vi vet ikke hvor lenge denne spesielle situasjonen vil vare. For mange er konfirmasjon en stor familiebegivenhet, og jeg har forståelse for at dette er krevende, sa konstituert preses i Bispemøtet Atle Sommerfeldt den gang. En oppfordring som ble bifalt av direktør i Kirkerådet, Ingrid Vad Nilsen.

Anbefalte utsettelse

– Familiene trenger forutsigbarhet, og det vil vi bidra til. Derfor går vi nå ut med en tydelig anbefaling til alle menighetene i Den norske kirke, sa Sommerfeldt den gang.

Situasjonen er nå den at alle konfirmasjoner som ble utsatt i mars, nå vil finne sted fra 19. til 27. september i Nedre Eiker- og Mjøndalen kirke i Drammen.

De første 9 konfirmantene vil bli å finne ved alteret i Mjøndalen kirke allerede lørdag 19. september, og siden går det slag i slag både denne- og påfølgende helg.

LES OGSÅ:
Drammen:
Ruset bilfører fra Kongsberg ble stanset i Tomtegata

Her er en samlet oversikt:

Mjøndalen kirke,
lørdag 19., søndag 20. og søndag 27. september 2020

 

Mjøndalen kirke. Arkivfoto: BJØRN ERIK NEBELL

 

Nedre Eiker kirke,
søndag 20., lørdag 26. og søndag 27. september 2020

Nedre Eiker kirke. Arkivfoto: BJØRN ERIK NEBELL