Helt siden 2002 har Norges brannvesen i samarbeid med Brannvernforeningen og If forsikring invitert små og store brannvernere til åpen dag på brannstasjoner landet rundt som en avslutning på Brannvernuka, og i dag skjer det igjen.

Nitten brannstasjoner i Buskerud arrangerer åpen dag

På denne lørdagen, og på de fleste steder mellom klokken 10.00 og 14.00, har nemlig hele 19 brannstasjoner bare i Buskerud åpen dag for store og små brannvernere.

En fullstendig oversikt over åpne brannstasjoner finner du her…>

I september 2018 var over 250 000 barn og voksne på besøk på 360 åpne brannstasjoner fra Mandal i sør til Longyearbyen i nord. På brannstasjonene er det spennende og lærerike aktiviteter for ulike aldersgrupper.

Flere boligbranner om høsten

Det er ikke tilfeldig at Brannvernuka arrangeres om høsten: Da går vi inn i den årstiden der antall boligbranner vanligvis øker. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen.

Er du heldig får du kanskje også møte brannvesenets maskot Bjørnis. Her sittende sammen med avdelingsleder Håvard Kleppe i Brannvernforeningen.
Foto: ØYSTEIN EUGENE HERMSTAD

Brannøvelser er hovedtema for Brannvernuka

Hvis det skulle begynne å brenne, gjelder det å gjøre de riktige tingene raskt og i riktig rekkefølge. Derfor har vi brannøvelser som et hovedtema for Brannvernuka. All erfaring viser at det nytter å øve. Mange liv og store verdier har blitt reddet fra brann fordi de involverte hadde trent på hvordan de skulle opptre. Med Brannvernuka håper vi å inspirere til økt hyppighet av og bedre kvalitet på brannøvelser på arbeidsplasser, i barnehager, skoler, institusjoner og ute i de tusen hjem.