11.5 C
Hokksund
onsdag, 04. oktober 2023
Tipstelefon (også sms): 920 41 122
- ANNONSE -
Hjem Helse & miljø Hytteturister kan nå bli tvunget hjem – om nødvendig med makt
Regjeringen har med øyeblikkelig vikning fastsatt forbud mot opphold i fritidseiendommer utenfor egen hjemkommune av hensyn til folkehelsen. ILLUSTRASJONSFOTO UTEN DIREKTE TILKNYTNING

Hytteturister kan nå bli tvunget hjem – om nødvendig med makt

Helse- og omsorgsdepartementet

«Forskrift om karantene, isolasjon og forbud mot opphold på fritidseiendommer mv. i anledning utbrudd av Covid-19.» er vedtatt med øyeblikkelig virkning. Forbudet betyr at regjeringen med dette kan tvinge folk hjem fra hytta med loven i hånd om nødvendig.

– Det er rett og slett for at de kommunene som har mange hytter, skal være i stand til å ta vare på sine egne innbyggere i en veldig krevende situasjon, sier helseminister Bent Høie.

Statsminister Erna Solberg (H) oppfordret allerede lørdag folk til å reise hjem fra hyttene sine. Hun advarte samtidig om at Sivilforsvaret kunne bli kalt inn for å oppsøke folk og be dem om å reise hjem.

Justis- og beredskapsdepartementet

«Forskrift om bortvisning mv. av utlendinger uten oppholdstillatelse i riket av hensyn til folkehelsen», som i korthet betyr at utlendinger som ikke har lovlig opphold i Norge kan bortvises.

LES OGSÅ:
Revisorforeningen: -Kontantstøtten vil berge mange bedrifter gjennom krisen