Hostet folk i ansiktet på Bergenstoget – påsto han var koronasmittet

Det viste seg siden - etter medisinske undersøkelser - at mannen ikke var smittet.• publisert
• oppdatert
Bergenstoget passerer Hokksund stasjon på vei til Ål og den ufine passasjerens foreløpig siste stopp. Foto: BJØRN ERIK NEBELL
- annonse -

Politiet meldte ved 19.30-tiden fredag at de hadde pågrepet en mann fra Drammen på Ål stasjon som hadde opptrådte skremmende og hostet folk i ansiktet på toget.

Mannen var passasjer på Bergenstoget og da politiet tok kontakt med mannen, angrep han politiet med et brannslukningsapparat. Mannen ble siden satt i arrest i Drammen i påvente av test for koronasmitte. Denne skulle det siden vise seg var negativ, forteller Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding nå i ettermiddag.

Svært ubehagelig i korona-tider

Om mannens opptreden kan oppfattes som skremmende under normale omstendigheter, bør det ikke herske tvil om at hans oppførsel ble oppfattet som svært ubehagelig i disse korona-tider.

Mannen opplyste nemlig selv at han var koronasmittet, noe politiet imidlertid ikke festet lit til ifølge Drammens Tidende.

LES OGSÅ DETTE:
Lastebil stanset all togtrafikk mellom Vestfossen og Hokksund

Ved 23-tiden ble toget holdt igjen på Dale stasjon i Vaksdal kommune, 6 mil fra Bergen som følge av frykt for koronasmitte, opplyser kommunikasjonssjef Nina Schage i Vy til Bergensavisen. Det var politiet som beordret at toget skulle stoppe der, hvor det var mulig for tog å passere.

Ingen fikk forlate toget

Ingen fikk forlate toget på stasjonen, mens helsemyndighetene sikret personalia på alle som var om bord.

– Mannen skal ha spyttet og forsøkt å komme i kontakt med flest mulig mennesker, sier Schage, som kan fortelle at alle som befant seg i samme vogn som den pågrepne mannen må i hjemmekarantene inntil testresultatene foreligger om noen dager.

Det var 50 passasjerer om bord i toget da dette skjedde.

En omfattende siktelse mot mannen

Politiet meldte at mannen i 30-årene ville bli avhørt lørdag kveld, og at løslatelse siden ville bli vurdert. Mannen er siktet for å ha utsatt andre personer for mulig smitteoverføring, skremmende adferd og for å ha utøvet vold mot offentlig tjenestemann.

STRAFFELOVEN
§ 237. Smitteoverføring

LES OGSÅ DETTE:
Tatt i 117 km/t i 60-sonen på Vinnes

Med bot eller fengsel inntil 3 år straffes den som overfører en smittsom sykdom som medfører betydelig skade på kropp eller helse for en annen person. På samme måte straffes den som utsetter en annen person for slik smittefare.