Politiet meldte litt før klokken ti fredag kveld at en huseier i Hokksund hadde funnet en konsnok i hagen. Dette er en slangeart som er ufarlig for mennesker og som det er lov å ha som kjæledyr i Norge.

Etterlyser eier

Meldingen fra politiet gikk videre ut på at de ønsket kontakt med eventuelle eiere, som ble bedt om å kontakte politiet på telefon 02800.

Meldingen kom til politiet fredag klokken 21.30.

Beskrivelsen «eventuelle eiere» er trolig noe overflødig, da dette er en slangeart som kun lever vilt i den sørøstlige delen av USA, der middeltemperaturen er betydelig høyre enn i Norge.

120 cm lang og 4-5 cm tykk

I Drammens Tidendes omtale av saken går det frem at slangen som ble funnet er rundt 120 cm lang og 4-5 cm tykk.

Vil ikke gi ut bilde

– Vi fikk et bilde av slangen, som gjorde at vi kunne kontakte en reptilekspert og fastslå at dette er en kornsnok, sier operasjonsleder Ottar Steinsbø. Han sier videre at politiet ikke ønsker å dele bildet av slangen med Drammens Tidende.

LES OGSÅ:
HVITTINGFOSS:
Hele 25 forenklede forelegg for hastighet på Lågendalsveien

Politiet ber nå de som mangler en kornsnok, som også kalles en rottesnok, om å ta kontakt på telefon 02800.

 

FAKTA OM KORNSNOK

Kornsnok også kalt rød rottesnok (vitenskapelig navn Pantherophis guttatus, tidligere Elaphe guttata) er en slangeart i slekten klatresnoker (Pantherophis) som lever i de sørøstlige delene av USA.

Den blir fra 100 til 180 cm lang. Arten blir normalt 6–8 år, men kan bli opp til 23 år gammel i fangenskap. Kornsnoken lever på bakken, men er også en god klatrer.

Arten er representert i Kristiansand Dyrepark, Amadeus-parken, Haugaland Zoo, Akvariet i Bergen og Oslo Reptilpark.

Kilde: Wikipedia

2021-06001