På sosiale medier og i blant annet Sarpsborg Arbeiderblad (SA) er det de som tar til orde for at sterk hodepine kan være et symptom på at man er smittet av korona.

Sterk hodepine

– Det føltes ut som stresshodepinen min, bare litt sterkere. Hodepinen satt i pannen og i topplokket, forteller en Sarpsborg-bosatt kvinne, som var smittet før jul, til SA.

Folkehelseinstituttet (FHI) har blitt kontaktet for å høre om de har registrert at koronasmittede oftere har hodepine som sitter midt i panna.

FHI: – Et av flere symptomer

– Hodepine er et vanlig symptom ved koronasykdom. Vi har dessverre ikke noe mer utfyllende informasjon om lokalisasjon av hodepine blant de som får påvist korona, forteller overlege og spesialist i barnesykdommer, Sara Viksmoen Watle, i avdeling for smittevern og vaksine, til SA.

Kulturministeren testet positivt

I går meldte for øvrig kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen på Facebook at hun hadde testet postivt for korona – på tross av tre doser i kroppen, munnbind og avstand – som hun selv beskriver det.

LES OGSÅ:
Faren er over for Norwegian - for denne gang
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.
Foto: BERNT SØNVISEN / ARBEIDERPARTIET

Hun beskriver hvordan symptomene raskt ble sterkere, fra at hun var litt snufsete til å ha «tidenes hodepine».

Som følge av den positive testen for covid-19, må Trettebergstuen nå isolere seg i syv dager, noe som hun beskriver slik i lys av hennes stilling som statsråd for bl.a. kulturlivet:

Skulle møte kulturlivet

– Men i dag er det ekstra kjipt, når jeg skulle møtt det fortvilte kulturlivet på demonstrasjon foran Stortinget, som berettiga demonstrerer for mer åpning av samfunnet, slik at de kan jobbe igjen.

Illustrasjonsfoto: ROBIN HIGGINS

2022-EP01013