HIMSJØ:
Hytte brant ned til grunnen – brannvesenet måtte konsentrere seg om spredningsfaren

- Meldt av 110-sentralen / brannvesenet fredag 1. oktober 2021 kl 19.32

Fredag kveld ved halv-åtte tiden melde brannvesenet at de rykket ut til bygningsbrann ved Hoensvannsveien.

Det skulle vise seg at det dreide seg om ei hytte som var delvis gassdrevet ifølge politiets operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud, som fortalte dette til Drammens Tidende.

Innsatsleder på stedet, Kjetil Solheim, meldte videre at det var hytteeieren som meldte fra om røyk på stedet.

Røyk fra hytta

Politiet kunne få minutter etter ankomst melde at det var observert røyk fra hytta, men at det ikke var åpne flammer, og en person som hadde befunnet seg i hytta var ute og utenfor fare.

Slukking påbegynt

Klokken 19.51 kunne politiet melde at brannvesenet hadde startet slukking på stedet, men det skulle imidlertid vise seg at brannen åpenbart var langt mer alvorlig enn først forventet.

– Det har vært veldig tørt i terrenget forut for denne regnperioden vi er i nå, men nå er det så vått at det ikke skal være et problem sånn sett. Da er det mer fare for spredning til andre bygg. Det er noen av dem nokså tett på brannen, så brannvesenet jobber med å begrense spredningspotensialet til disse, kunne politiet videre fortelle.

LES OGSÅ:
FISKUM: Tre biler involvert i trafikkulykke på Gamle Kongsbergvei i morgentimene

Overtent

For klokken 22.44 meldte politiet at hytta var fullstendig overtent og at den kom til å brenne ned til grunnen, men at det nå ikke var spredningsfare til øvrig bebyggelse.

Brannvesenet ble nå igjen på stedet, men politiet opprettet sak på forholdet og forlot stedet.

Skråfoto: GOOGLE EARTH

2021-10002