Heimevernet er nå satt inn på Oslo lufthavn for å bistå Ullensaker kommune med å følge opp karantenetiltak og nye restriksjoner på flyplassen.

Dette er oppslaget som møtte alle passasjerer på Gardermoen lørdag morgen. Foto: MARIUS NEBELL

Omkring tyve soldater fra HV-02 ble satt inn lørdag morgen for å geleide passasjerer fra land utenfor Norden – enten til å snu og reise hjem – eller bli satt i karantene på LHL-sykehuset.

– Vi har fått fantastisk hjelp av Heimevernet

– Når de første flyene i dag kom i dag morges hjalp Heimevernet med informasjon og tilrettelegging. Vi har fått fantastisk hjelp av Heimevernet, sier kommunikasjonssjef i Ullensaker kommune, Siri Wolland, til NRK.

«Corona registration» står det å lese i ankomsthallen, dit reisende som kommer fra land utenfor Norden må registrere seg. Enten for retur til opprinnelseslandet – eller til 14 dager i karantene. Foto: MARIUS NEBELL

Fredag kveld sendte kommunen en anmodning til Forsvaret der de ba om hjelp for å håndtere situasjonen.

Anmodet om hjelp fredag kveld – på plass lørdag morgen

– Dette haster fordi vi trenger folk fra klokken 06.00 i morgen tidlig, sa ordfører Eyvind Schumacher til NRK fredag kveld.

Følgende kunne siden leses på Heimevernets Facebookside lørdag kl 14.51:

LES OGSÅ:
Heimevernet arrangerer "uniform på jobben-dagen" 4. desember

– Jeg begynte mobiliseringen ett minutt over midnatt. Klokken 05.00 var vi på plass og løste oppdrag på Gardermoen med styrker på en tropps størrelse, forteller områdesjef Petter Willhelm Olafsson i utrykningsområdet i Oslo og Akershus heimevernsdistrikt 02.