Fotballfans over hele verden kjenner trolig til sangen Marsden sang som Liverpool FC’s hymne. En sang som opprinnelig ble skrevet til Rodgers og Hammerstein-musikalen Carousel i 1945.

Vokalisten døde søndag 3. januar 2021 på et sykehus i Liverpool, ifølge Sky News, som igjen refererer til Marsdens agent.

– RIP Gerry Marsden

Liverpool Football Clubs hjemmesider er for tiden et bilde av Marsden og teksten «RIP Gerry Marsden» (Hvil i fred Gerry Marsden) det første som møter deg.

Klubben la klokken 18.23 på søndag ut følgende melding på Twitter: «Gerry’s words will live on forever with us. You’ll Never Walk Alone» og avsluttet med et rødt hjerte.

Liverpool FC er da også så fast knyttet opp mot sangen, at de fleste vet at det er fotballklubben det er snakk om så snart de fire bokstavene YNWA blir nevnt.

LES OGSÅ:
Den folkekjære svenske musikeren Roland Cedermark er død

Gerry & The Pacemakers

Til tross for at både Frank Sinatra, Elvis, Ray Charles og Aretha Franklin lagde hver sin coverversjon av sangen, er det likevel den versjonen som er sunget av Marsden og bandet hans, «Gerry & The Pacemakers» som er mest kjent.

«You’ll never walk alone» over inngangsporten Shankly Gates på Anfield.
Foto: ANDY NUGENT

Gerry & The Pacemakers slo gjennom for alvor i begynnelsen av 1960-tallet i den såkalte «Merseybeat-tiden» i Liverpool, samtidig med The Beatles. De to bandene hadde til og med samme manager, Brian Epstein, og produsent George Martin.

Hyllest til helsearbeiderne i Storbritannia

Marsden lagde en ny versjon av sangen så sent som i april som en hyllest til alle helsearbeiderne i Storbritannia som har jobbet på spreng gjennom koronapandemien.

Foruten det som etter hvert skulle bli Liverpool FC’s hymne, står Marsden og hans band også bak andre kjente sanger som blant andre  «Ferry Cross the Mersey» og «Don’t Let The Sun Catch You Crying».

«You’ll Never Walk Alone» på Youtube:

Sangen «You’ll Newer Walk Alone» er så langt vist mer enn 41 millioner ganger på Youtube. Et tall som trolig vil stige raskt i tiden fremover:

LES OGSÅ:
Kongehuset sterkt preget av Ari Behns bortgang

2021-01007