For syvende år på rad har karene i bilklubben «Barnstormers» invitert til amcartreff i Eidsfoss, hvor biler fra før 1960 og klassiske motorsykler blir ønsket hjertelig velkommen av en liten-, men driftig gjeng bilentusiaster.

Allerede på fredag hadde mange amcarentusiaster kommet på plass på Eidsfoss friluftsområde med sine klassiske biler, av det slaget de som vi godt voksne kjenner igjen fra vår egen barndom.

Stedet for nostalgi

Så Eidsfoss er definitivt stedet man kan gå og mimre blant gamle Cadillacer, De Sotoer og Plymouther denne helgen – hvis man er i det nostalgiske hjørnet.

Også motorsykler er på plass

Også motorsykkelentusiaster, med et spesielt øye for gamle klassikere, har kommet på plass med sine tohjulinger. På vår tur rundt i egnen, så vi blant annet tre karer som hadde funnet sin måte å sette opp telt. For mellom to gamle Triumpher og en gammel Honda – var de tre i ferd med å spenne opp teltduken.

LES OGSÅ:
Det skal bli enklere å av- og påregistrere sesongkjøretøy som veteranbiler og MC

Men hva gjør vel det om teltet ikke har teltstenger – når tre motorsykler gjør samme nytten?

Hva gjør det om man ikke har teltstenger, når tre motorsykler gjør akkurat samme nytten.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

– Av lidenskap, ikke fortjeneste

– Vi gjør dette av lidenskap, ikke fortjeneste, er det klare budskapet fra en av initiativtakerne til arrangementet, Jon Petter Bekker, når vi spør hvorfor de våger å stille seg bak et arrangement som er så væravhengig for å «gå rundt».

Tre av initiativtakerne bak helgens arrangement. (F.v.) Kai Morten Gurholt, Rune Ellefsen og Jon Petter Bekker.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Her iler Rune Ellefsen og Kai Morten Gurholt, også de aktive på arrangementssiden, til med å fortelle at det faktisk har vært et år de gikk med overskudd.

Fjorårets arrangement regnet bort

– Men fjorårets regnvær under arrangementshelgen gjorde sitt til at det ikke gjentok seg, skyndte Ellefsen seg å legge til med et bredt smil.

Sol og varmt i vente denne helgen

Alt tyder imidlertid på at et utrolig hyggelig værvarsel for helgen kan være det som skal til for å lokke mange til årets arrangement. For badestranda er åpen, og det er kantinevogna fra Pølse Riders som er på plass med hamburgere og brus også. Eller «Food trucken» som amcarentusiastene ynder å kalle den.

LES OGSÅ:
KONGSBERG:
Trafikkulykke med bil og MC involvert på Sandsværveien
En av initiativtagerne, Jon Petter Bekker, med sin 1930-modell A-Ford Coupe, som han nettopp har kommet tilbake med fra en tur til Vestlandet. En tur med mange artige episoder – for å bruke Jon Petters Egne ord.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Arrangørene har på sin Facebookside lovet en av Norges fineste treffplasser, egen badeplass, live musikk, gamle kjøretøy og trivelige folk.

Treffer mange trivelige folk

Og at man kan treffe mange trivelige folk når man kjører veteranbil, er noe Jon Petter kan fortelle mer om, blant annet fra sin rundtur på Vestlandet med sin 1930-modell A-Ford for bare noen dager siden.

Blant annet kan han fortelle om den gang han sto parkert foran en landhandel på Vestlandet, og folk flokket seg rundt bilen og tok bilder av en gammel bil alle tydeligvis trodde kun var ment til utstilling.

Med A-Ford på Vestlandsferie

– Det var en svensk turist som tok bilder, og som bare sto og måpte da jeg satte meg inn i bilen med kartboka under armen. Han fortalte at han aldri hadde trodd at noen kunne ta en nesten 90 år gammel bil på ferietur blant Vestlandsfjorder.

– Men der tok han helt feil, legger Bekker til med et bredt smil.

LES OGSÅ:
Dødsulykker på MC dominerer statistikken

Trouble Boys spiller på lørdag

Lørdag kveld er det imidlertid ikke tiden for å «cruise» omkring med gamle amerikanere i distriktet, for det må vente til hjemturen etter premieutdelingen på søndag.

For på lørdag er tiden inne for å ta i bruk scenen på friluftsområdet, hvor tonene fra «Trouble Boys» trolig vil runge langt ut over Eikern – til ut i de små timer.