Fristen for å ta av piggdekk er utsatt til 1. mai• publisert
• oppdatert
Illustrasjonsfoto: MIKES PHOTOS
- annonse -

Vegvesenet melder at koronatider gir utsatt frist for å ta av piggdekkene. Ny frist er nå 1. mai for hele landet, står det å lese i en nylig usendt pressemelding.

Ingrid Heggesbø Lutnæs.
Foto: HENRIETTE ERKEN BUSTERUD / STATENS VEGVESEN

– Vi oppfordrer folk så skifte ut piggdekkene så raskt som mulig. Men ser samtidig mange praktiske utfordringer i disse koronatidene. Som karantene og verksteder og dekkhotell som er stengt eller har redusert kapasitet, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Vegvesenet har vedtatt å gi unntak fra de ordinære piggdekk-fristene. Nå er fristen til å skifte ut piggdekkene satt ut april måned og gjelder likt for både Sør- og Nord-Norge.

Opprinnelig skal piggdekkene av innen første mandag etter 2. påskedag i Sør- og innen 1. mai i Nord-Norge. Sverige har nettopp gjort det samme unntaket.

LES OGSÅ DETTE:
E134 Mjøndalen - Hokksund ferdig fem måneder før planen

Statens vegvesen kaller det en vanskelig vurdering.

– Det er uheldig å ha kjøretøy med piggdekk på veiene lenger enn nødvendig. Kombinasjonen av piggdekk, tørre veier, varmt vær og god kjørefart gir mye svevestøv. Vi ber om at de som har muligheten til å skifte så raskt som mulig gjør det for å minske andre miljøulemper og ikke vente så lenge som mulig, sier Lutnæs.

Statens vegvesen melder at det vil foreta ekstra feiing og vasking av veiene ved behov, som her over bybrua i Drammen.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Feiing ved behov

Statens vegvesen vil følge med på luftkvaliteten gjennom sine mange målestasjoner. Etaten er klar til ekstra feiing og vasking av veiene ved behov.