Vegvesenet melder at koronatider gir utsatt frist for å ta av piggdekkene. Ny frist er nå 1. mai for hele landet, står det å lese i en nylig usendt pressemelding.

Ingrid Heggesbø Lutnæs.
Foto: HENRIETTE ERKEN BUSTERUD / STATENS VEGVESEN

– Vi oppfordrer folk så skifte ut piggdekkene så raskt som mulig. Men ser samtidig mange praktiske utfordringer i disse koronatidene. Som karantene og verksteder og dekkhotell som er stengt eller har redusert kapasitet, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Vegvesenet har vedtatt å gi unntak fra de ordinære piggdekk-fristene. Nå er fristen til å skifte ut piggdekkene satt ut april måned og gjelder likt for både Sør- og Nord-Norge.

Opprinnelig skal piggdekkene av innen første mandag etter 2. påskedag i Sør- og innen 1. mai i Nord-Norge. Sverige har nettopp gjort det samme unntaket.

Statens vegvesen kaller det en vanskelig vurdering.

– Det er uheldig å ha kjøretøy med piggdekk på veiene lenger enn nødvendig. Kombinasjonen av piggdekk, tørre veier, varmt vær og god kjørefart gir mye svevestøv. Vi ber om at de som har muligheten til å skifte så raskt som mulig gjør det for å minske andre miljøulemper og ikke vente så lenge som mulig, sier Lutnæs.

LES OGSÅ:
Mange dødsulykker på norske veier i april - stor økning fra i fjor
Statens vegvesen melder at det vil foreta ekstra feiing og vasking av veiene ved behov, som her over bybrua i Drammen.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Feiing ved behov

Statens vegvesen vil følge med på luftkvaliteten gjennom sine mange målestasjoner. Etaten er klar til ekstra feiing og vasking av veiene ved behov.