En person er bekreftet død etter å ha blitt smittet av covid-19. Vedkommende er ifølge meldingen fra kommunen en eldre person som var innlagt på korttidsavdelingen på Eikertun helsehus.

Uttrykker medfølelse med de pårørende

Ordfører Knut Kvale ga i meldingen fra kommunen uttrykk for medfølelse med de pårørende.

– Dette var en trist beskjed å få. Mine tanker går først og fremst til  pårørende og venner som har mistet en de er glade i. Vi har under hele pandemien vært forskånet mot å miste en av våre innbyggere til korona, og jeg håper folk husker på at pandemien ikke er over. Vi må fortsatt være forsiktige, for ingen vet hvem som blir alvorlig syke, og vi har ingen å miste, sier han.

Fem nye smittetilfeller

Før meldingen om dødsfallet ble sendt ut, kunne kommuneoverlegen fortelle at det har blitt bekreftet fem nye tilfeller med covid-19 i Øvre Eiker.

En er nærkontakt til et tidligere smittetilfelle og var allerede i karantene. En elev ved Skotselv barneskole og en ved Hokksund barneskole testet positivt på hurtigtest. To tilfeller er knyttet til Eikertun helsehus, der en pasient og en ansatt er smittet.

LES OGSÅ:
Hodepine midt i panna kan være et symptom på korona

«Innskjerpet smittevern»

Smitten på Eikertun utløser ikke karantene, men det gjennomføres innskjerpet smittevern som et forebyggende tiltak, het det videre i meldingen fra Øvre Eiker kommune, som altså ble sendt ut før meldingen om dødsfallet kom.

2021-09007