Politiet har tatt ut siktelse mot et foreldrepar fra Hønefoss, etter at deres felles spedbarn på elleve uker er alvorlig skadd, opplyser Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

  SAKEN ER OPPDATERT 30. JUNI 2019 – SE OVER  

 

Illustrasjonsfoto: BJØRN ERIK NEBELL

Flydd inn med alvorlige hodeskader

Det var 15. juni i at politiet fikk en melding fra Ullevål sykehus om at et alvorlig sykt barn var flydd inn fra Hønefoss. Helsepersonell – og siden også politiet – mente at skaden var påført, og allerede dagen etter startet politiet derfor etterforskningen.

Hjerneskaden er sannsynligvis påført

De kliniske rettsmedisinske undersøkelsene av barnet som fortsatt ligger på sykehus med alvorlige livstruende skader og omfattende hjerneskader, viser at det er overveiende sannsynlig at skadene er påført. Noe som blant annet styrkes av bevisene i saken.

Begge foreldre siktet

Foreldreparet er derfor siktet etter straffelovens § 274, annet ledd, for betydelig grov kroppsskade mot parets felles elleve uker gamle barn.

LES OGSÅ:
Modummann pågrepet etter politijakt med helikopter - hadde utøvd vold mot ekskone

Inntil 15 års fengsel

Straffebudet har en strafferamme på 10 års fengsel i utgangspunktet. Men i særlig alvorlige tilfeller, hvor det er forvoldt «betydelig skade på en annens kropp eller helse» som det åpenbart er snakk om i dette tilfellet, kan fengselsstraffen økes til inntil 15 år.

Barnet fortsatt på sykehus

Foreldrene er nå løslatt, men har forbud mot å besøke barnet som altså – nær fire uker etter henselsen – fortsatt befinner seg på sykehus.

Det er avdelingen for seksuallovbrudd og vold mot barn i Buskerud som etterforsker saken, hvor politiinspektør Per Thomas Omholt er påtaleansvarlig, og politioverbetjent Cecilie Johansen Sandbakken er politifaglig etterforskningsleder.

Politiet ønsker tips

Politiet ønsker tips fra folk som kan ha kjennskap til saken.

Foreldrene har fått oppnevnt advokatene Jon Anders Halse for far, og Sidsel Katralen for mor.