Kulturlivet står sterkt i Øvre Eiker. Noe som også kommer tydelig til uttrykk når hele fire kunst- og kulturutøvere i kommunen blir innstilt til Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tippings Drømmestipend 2021.

En nominert i kategorien teater

Den ene av de fire nominerte,  Christina Vinaja Hardangen fra Fiskum, stiller i kategorien teater, og har allerede bred erfaring som skuespiller – alderen til tross.

Tre nominert i kategorien musikk

De øvrige tre er nominert i kategorien musikk. Det er Steffen Medrud, som for tiden er elev ved Buskerud Folkehøgskole, Heimtun på Fiskum, Marie Firing Lemme som opprinnelig kommer far Fiskum, men som nå er bosatt i Oslo og er student ved Norges Musikkhøgskole og sist, men ikke minst: Jonas Evenstad fra Øvre Eiker. Også han student ved Norges Musikkhøgskole.

Stipend på 30 000 kroner

Rektor ved Øvre Eiker kulturskole, Åsmund Tvinnereim.
Foto: ØVRE EIKER KOMMUNE

Stipendet som deles ut til totalt 50 utøvere er på hele 30 000 kroner. Men konkurransen er hard, for totalt 802 kandidater stiller med sine talenter i konkurransen i år – som for øvrig er det største deltagerantallet noen sinne.

Rektor ved Øvre Eiker kulturskole, Åsmund Tvinnereim, forteller at det er skolen som sammen med kommunens kulturkontor som har nominert de fire kandidatene, en i kategorien teater og tre i musikk.

Også tidligere har kandidater fra Øvre Eiker stilt sterkt i konkurransen, som i alle årene 2014 til 2017 samt i 2020 ble tildelt et eller flere stipend.

– Verdifull inspirasjon til å oppfylle drømmer

– Vi er selvfølgelig spent på hvordan det vil gå i år, og vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer, legger han til.

Det vil imidlertid fortsatt ta sin tid før vi vet hvem som går seirende ut av konkurransen om de 50 stipendene, for etter planen vil navnene på de som blir tildelt Drømmestipendet 2021 vil først bli offentliggjort i månedsskiftet april mai.

Her kan du se hva de fire skriver i sine søknader, hentet fra Drømmestipendets nettsider:

1Cristina Vinaja Hardanger

Christina Vinaja Hardangen.
Foto: PRIVAT

Født: 1996
Kategori: Teater

Jeg heter Cristina Vinaja Hardangen og ønsker med dette å søke til Drømmestipendet 2021. Jeg er utdannet skuespiller og musikalartist fra Bårdar Akademiet og Bårdar International. Har tidligere gått Teater på Romerike Folkehøgskole og studerte Drama på St. Hallvard Videregående.

Jeg jobber som freelancer innenfor alt av utøvende kunst; teater, sang, dans og foran kamera som skuespiller. Jeg har jobbet med dyktige folk i bransjen slik som Svein Sturla Hungnes, Johan Osuldsen, Jostein Kirkeby-Garstad, Renate Stridh, Aksel-Otto Bull og Jeff Pedersen. Har en del kompetanse i dans, deriblant jazz, klassisk ballett, stepp og hip hop.

Jeg har også svart belte i Taekwondo og har trent scenekamp i mange år i Nordic Stage Fight Society. Jeg er halvt spansk med aner fra Italia, Øst-Europa, Balkan og Asia. Jeg snakker norsk, spansk og engelsk flytende.

En mer utførlig CV finner du her.

2Steffen Medrud

Steffen Medrud.
Foto: PRIVAT

Født: 1998
Kategori: Musikk

Er stipendiat på Rock og Metal linja på Buskerud Folkehøgskole. Har store ambisjoner om å spille inn album ettersom jeg har flere sanger skrevet ferdig. Jeg har et band der jeg spiller med 3 andre men jeg i hovedsak som skriver.

Jeg synger og spiller i gitar i bandet jeg kaller Lux Noire. Slapp en singel ut nå den 18 Desember. Elsker å stå på scenen og vise meg frem, både for min egen del og andres, derfor vil jeg også få et helt album ned så det kan høres på når enn folk vil.

En mer utførlig CV finner du her.

 

3Marie Firing Lemme

Marie Firing Lemme.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Født: 1999
Kategori: Musikk

Mitt navn er Marie Firing Lemme og jeg er en 21 år gammel sanger og låtskriver fra et lite sted utenfor Kongsberg, nå bosatt i Oslo.

For tiden går jeg på Norges Musikkhøgskole hvor jeg studerer jazzsang og musikkpedagogikk. Dette trives jeg veldig godt med og er utrolig taknemlig for å ha så mange dyktige folk rundt meg. Det er veldig inspirerende!

Låtskriving har vært en lidenskap i ganske mange år. Tidligere har jeg som regel utarbeidet låtene mine ved å sette meg ned meg gitaren og skrive tekst og melodi, men i det siste har jeg fått mer interesse for nye komponeringsmetoder, blant annet komponering ved hjelp av Ableton.

En mer utførlig CV finner du her.

 

4Jonas Evenstad

Jonas Evenstad.
Foto: PRIVAT

Født: 2000
Kategori: Musikk

Jeg er slagverker, komponist, lyd-kunstner og studerer ved Norges Musikkhøgskole, der jeg jobber med å utvikle mine ferdigheter på instrumentet, samtidig som jeg utforsker og jobber med lyd både i akustiske og elektroniske formater.

Som slagverker i dag, arbeider vi ikke kun med ett instrument gjennom hele livet, vi veksler derimot instrument fra setting til setting, og hva instrumentet er, kan variere fra dagligdagse objekter, til spesialiserte slagverks-instrumenter. Som slagverker jobber jeg da altså i større grad med min egen kropp og hjerne og dens evne til å traktere gjenstander og skape musikalske byggeklosser.

Det er en åpenhet rundt slagverket som studium, som har gitt meg en stor fascinasjon for lyd og tekstur.

En mer utførlig CV finner du her.

2021-02006


LES OGSÅ:
Fem lokale talenter deler Sparebank Østs stipend på 140 000 kroner