Underveis mellom Fiskum og Kongsberg på den fortsatt bomfrie Gamle Kongsbergvei, hadde en eldre Ford Mondeo et heller ublidt møte med et tre i veikanten søndag kveld.

Meldingen ble loggført av politiet klokken 19.06.

Bilfører alene i bilen

Fører, som var alene i bilen ifølge politiet, ble kjørt til Drammen sykehus for sjekk etter sammenstøtet.

Sammenstøt i utgangen av en sving

Før stedet hvor sammenstøtet fant sted, som befinner seg i en 60-sone,  går veien inn i en slak høyresving mot en bakketopp, og svingen fortsetter mot høyre etter bakketoppen.

Det er på dette punktet bilfører åpenbart har mistet kontrollen over bilen og kjørt et stykke med to hjul i en skråning på venstre side av veien, med andre ord i motgående kjørefelt. Dette har han fortsatt med noen meter inntil ferden brått ble avbrutt av en solid trestamme.

Politiets tjenestebil står på bakketoppen med blålys tent, for å varsle bilister som kommer uforvarende til stedet.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Politiet valgte selv å stile sin tjenestebil med blålys tent på bakketoppen, for å varsle bilførere som kom kjørende fra Fiskum om uhellet.

LES OGSÅ:
FISKUM:
Amper stemning da bil sneiet borti barnevogn på Gamle Kongsbergvei
Den eldre Ford Monedeoen var ille tilredt, og langt fra kjørbar etter det ublide møtet med treet.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Trolig ingen politisak

Politibetjentene på stedet så ikke grunnlag for førerkortbeslag og vurderte også – blant annet ut ifra skadeomfanget – at det trolig ikke ville bli opprettet sak på forholdet fra politiets side.

Fortsatt fritatt for bomavgift

Mye tyder på at dette trafikkuhellet – som kommer på toppen av tidligere trafikkuhell og -ulykker på strekningen – er nok et argument som kan benyttes i den pågående diskusjonen om Gamle Kongsbergvei mellom Fiskum og Kongsberg bør strekningsreguleres som bomvei.

Ønsket fra mange fastboende på stedet går i retning av at de ønsker en registrering av alle som kjører hele strakningen fra Fiskum til Kongsberg – slik at de vil bli ilagt bomavgift, mens de fastboende og andre som ikke kjører hele strekningen sammenhengede slipper dette.

SISTE: POLITIET OPPRETTER SAK

Etter at bilen er berget og nødetatene ferdige på stedet, melder politiet nå at de likevel oppretter sak på forholdet. Hva som er årsaken til dette fremgår ikke av meldingen.

LES OGSÅ:
HOKKSUND:
Trafikkuhell på Langebru - fører mistet kontrollen over bilen i rundkjøringen på E134
Vertikalfoto: GOOGLE EARTH

EP2022-05001