Hunden, av en type til forveksling lik både amstaff og pitbull – uten at det så langt er endelig bekreftet – gikk til angrep på fire personer i elvepromenaden i Mjøndalen ved 16-tiden tirsdag.

Ifølge NRK skal hunden først ha bitt seg fast i armen til en kvinne, for deretter å bite seg fast i armen til en mann som hadde kommet til unnsetning. Øyenvitner NRK har vært i kontakt med forteller at hunden hoppet på kvinnen på ny og deretter skal ha trukket henne bortover mens hun lå på bakken.

Politiet melder at kvinnen ble bitt helt inn til beinet av den aggressive hunden.

Elvepromenaden i Mjøndalen går mellom de to bruene som forbinder Mjøndalen med Krokstadelva.
Arkivfoto: KJELL WOLD / STATENS VEGVESEN

Tok tilflukt i elva

Hun skal derettter ha klart å rulle ut i elven, og hunden hoppet da etter. Den kom imidlertid opp på land igjen da kvinnen ifølge øyenvitnet sto i vann til halsen.

Ytterligere to personer skal deretter ha blitt angrepet av hunden før vedkommende som luftet hunden omsider skal ha fått kontroll på den.

LES OGSÅ:
E134 Mjøndalen-Langebru og Damåsen-Saggrenda åpnes fredag 3. juli

Personen som passet hunden skal ikke ha vært eieren, ifølge politiet. Denne fikk etter hvert kontroll over hunden før politiet ankom.

Tre personer til sykehus

– Nødetaten var på stedet kort tid etter opplyser operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt Øystein Eikedalen til NRK, som videre kunne fortelle at tre personer ble sendt til sykehus. Den ene hadde i tillegg til bitskader også tegn til hypotermi (nedsatt kroppstemperatur, red.anm.) etter å ha vært i elva.

Hunden ble besluttet avlivet

I tumultene som oppsto da hunden angrep, løp flere personer ifølge Eikedalen ut i Drammenselva for å unnslippe dyret. Eikedalen kan videre fortelle at hunden er besluttet avlivet, og da med eierens samtykke.

Drm24 melder at politiet oppretter straffesak på forholdet for brudd på hundeloven, og kan videre fortelle at politiet avventer med å fastslå hundens rase til veterinæren som har avlivet hunden har uttalt seg.

Eikerposten vet så langt ikke med sikkerhet hvilken rase den aktuelle hunden tilhører. Rasen pitbull (pitbullterrier) ble imidlertid forbudt i Norge allerede i 1991 mens amstaff (amerikansk staffordshire terrier) som er en nær slektning av pitbullen, ble forbudt i Norge i 2004. Skulle hunden vise seg å være av en av disse to rasene risikerer hundeholder etter Eikerpostens opplysninger både bot og fengsel.
Hundelovens § 17 fjerde ledd
Dersom en hund har drept eller påført et menneske vesentlig skade eller angrepet et barn, kan hunden og andre hunder i hundeholderens varetekt eller eie avlives av politiet der de finnes, dersom hensynet til noens sikkerhet eller allmennhetens trygghet klart tilsier en umiddelbar avliving.

 

LES OGSÅ:
MJØNDALEN:
To førerkort beslaglagt under fartskontroll i Nedbergkollveien