Fredag 31. juli startet Lotteri- og stiftelsestilsynet utbetaling til første pulje av de som har søkt om støtte fra krisepakke 1 for frivillige organisasjoner.

Blant de som i vårt distrikt har blitt tildelt midler som er ment å demme opp for inntektsbortfall fra arrangementer og andre aktiviteter, er blant andre Eiker Cheerleading Team som har blitt tilgodesett med 96 600 kroner i denne omgangen.

Utbetalinger til idretten i Eikerbygdene

Blant andre som har blitt tildelt midler fra krisepakke 1, er Mjøndalen tennisklubb med 28 000 kroner, Steinberg idrettsforening med 106 190 kroner og Vikåsen idrettslag med 59 500 kroner.

I tillegg til at idretten i Eiker blir tilgodesett, får også Lions Club Øvre Eiker 38 500 kroner utbetalt om kort tid.

Søknadsfrist 15. september

Krisepakke 2, som også skal kompensere frivillige organisasjonar som har betydelig  inntektsbortfall fra arrangement og andre aktiviteter som følge av pålegg eller råd gitt av staten, åpnet for søknad 16. juli. Søknadsfristen er her 15. september.

LES OGSÅ:
Ingen nye koronasmittede i Kongsberg, Modum eller Øvre Eiker - tre testet positivt i Drammen

Per søndag 26. juli var det komme inn 440 søknader til krisepakke 1. 379 av disse er allerede innvilget. Resten av søknadene treng lenger saksbehandling og vil komme med i en senere pulje, heter det i en melding fra Lotteri- og stiftelsestilsynet.

30 millioner i første omgang

Til sammen blir det utbetalt nær 30 millionar kroner i første omgang, og utbetalinga omfatter i alt 1144 arrangement eller annen aktivitet.

– Vi legger opp til puljevis utbetaling etterkvart som søknadene kommer inn, slik at organisasjonene som søker skal få pengene så fort som mulig, sier prosjektleder Gunn Merete Paulsen i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Krisepakke 2 gjeld for perioden 12. mars til og med 31. august 2020. Søkerne må være registrerte i Frivillighetsregisteret.

I krisepakke 2 kan det søkes om: 

  • Tapte inntekter fra arrangement som skulle vært arrangerte i perioden (f.eks. tapte billettinntekter, parkeringsinntekter, inntekter fra loppemarked eller kioskinntekter).
  • Tapte billettinntekter fra annen spesifisert aktivitet i perioden (f.eks. museum, akvarium, kinoer eller idrettsanlegg).
  • Tapte utleieinntekter i perioden (utleie av bygninger, anlegg, hytter, fartøy og andre rom og lokale).
  • Tapte inntekter som følge av at organisasjonen har mistet oppdrag i tilknytning til et arrangement eller annen spesifisert aktivitet i perioden.
LES OGSÅ:
Øvre Eiker kommune anbefaler å bruke munnbind

Mer informasjon om krisepakke 2 vil du finne på Lotteri- og stiftelsestilsynets nettsider.