Det var den snart 8 år gamle Benjamin Sørvang Nielsen og hans far, den 34 år gamle Kim André Nielsen som omkom i togulykken i Midtjylland i Danmark sist lørdag.

Truffet av Letbanen

Der var sist lørdag at et tog fra den såkalte «Letbanen» mellom Århus og Grenå traff bilen til familien på fire som var på ferietur i Danmark, på en overgang uten bom ved Trustrup i Midtjylland.

Det var et tog identisk med dette som kolliderte med bilen på Albøgevej i Thustrup.
Foto: LETBANEN

Hadde levert hunden på hundepensjonat

Familien hadde levert sin hund på et hundepensjonat like ved og var i ferd med å krysse jernbanesporet som var uten bom på Albøgevej.

Vertikalfoto: GOOGLE EARTH

Overgang uten bom

Overgangen hvor ulykken skjedde, er uten bommer, men blinkende lys og ringende klokker skal advare bilister når toget nærmer seg i følge Aftenposten, som i tilegg kan fortelle at beboere i området har sagt at det ikke er overraskende at det skjedde en alvorlig hendelse ved overgangen, og at sikkerhetssystemene ved togovergangen ikke har fungert slik de skal.

Det er planlagt å sette opp en bom ved overgangen, siden hastigheten på letbanen etter planen skal settes opp fra 75 til 100 kilometer i timen.

LES OGSÅ:
Trubaduren Geir Madsen sang gamle klassikere for pensjonistene på Horne

Veier over 50 tonn

Toget som benyttes på banen er av typen Ansaldo STS Tango, og har en egenvekt på 50,2 tonn og er 39,2 meter langt. Et tilnærmet likt lettbanetog med navnet Ansaldo STS Variobahn befinner seg i dag i Bergen, hvor den går i rute mellom Flesland Flyplass og Bergen sentrum.

Avventer havarikommisjonens arbeid

Østlyllands politi melder at de ikke ønsker å uttale seg ytterligere om ulykken, så lenge den danska havarikommisjonen er i gang med sitt arbeid.

Norsk politi har på sin side kun bistått med å varsle pårørende og har derfor ikke andre opplysninger i saken, skriver Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

Kim André Nielsen i Steinberg IFs klubbdrakt
Foto: STEINBERG IDRETTSFORENING

Et kjent navn i fotballmiljøet

kim André Nielsen er et kjent navn i fotballmiljøet i Eiker, og har vært innom blant andre MIF og Steinberg. Han skulle ifølge Dagbladet blant annet signere en ny kontrakt med sistnevnte klubb i løpet av kort tid.

Avisa forteller at Steinberg IF har tett kontakt med familien til Nielsen, som fortsatt er i Danmark, og planlegger minnesamvær i klubbhuset neste uke.

LES OGSÅ:
Vestfossen: Møt to sterke karer - Sangeren Mads Belden hos Henrik Framnes

Avisa forteller videre at det allerede er bestemt at draktnummer sju skal fredes til minne om Nielsen.

– Han skulle ha levd i minst femti år til, så nummer sju skal fredes i i alle fall femti år, sier Hans-Erik Trulsen, som er leder for fotballgruppa i Steinberg IF.

Mor og datter utenfor fare

– Mor har mindre skader i armen. Hun skal opereres. Datteren er uskadd, men er på sykehus, sa Martin Christensen ved Østjyllands politi til NTB kort etter hendelsen.

Haug kirkeholder åpent tirsdag og onsdag.
Arkivfoto: BJØRN ERIK NEBELL

Åpen kirke

Som en naturlig konsekvens av hendelsen, holder Haug kirke åpent tirsdag kl 12-20 og onsdag kl 14-20, hvor det blant annet vil bli mulighet til å tenne lys.

Vestfossen kirke la tirsdag 9. juli ut denne meldingen på sin Facebookside.
Skjermdump: FACEBOOK

SISTE NYTT – TORSDAG 11, JULI 2019 KL 14.20: