En gruppe estiske bygningsarbeidere ilte til for å redde en hund som hadde gått gjennom isen i elva Pärnu, men veterinæren som siden behandlet dyret som nesten hadde druknet, kunne bekrefte at det faktisk var en ulv mennene hadde reddet.

Hendelsen fant sted nær Sindidammen utenfor byen Sindi ifølge en melding fra den estiske dyrebeskyttelsen.

Foto: THE ESTONIAN UNION FOR THE PROTECTION OF ANIMALS

Dyrebeskyttelsen meldte i en uttalelse at de torsdag morgen mottok en telefonbeskjed fra en mann med navn Robin Sillamäe, som kunne fortelle at han og noen andre arbeidere hadde reddet en hund fra elva Pärnu.

Mennene hadde observert et dyr som åpenbart var i panikk midt ute på den islagte elva, og handlet umiddelbart. De greide å skyve isklumper til siden, slik at det stakkars dyret greide å svømme de omkring hundre metrene gjennom en råk til stranda.

Foto: THE ESTONIAN UNION FOR THE PROTECTION OF ANIMALS

Trengte mye varme

I det dyret var kommet opp på stranda, var det så nedkjølt og utslitt, i tillegg til at det var dekket av is, at mennene hentet en håndkle som de la rundt dyret. Deretter la de det i en bil i nærheten, slik at den forkomne skapningen kunne få opp kroppstemperaturen igjen.

LES OGSÅ:
- Mange venter for lenge med å ringe 113

Ble kjørt til veterinær i Pärnu

Dyrebeskyttelsen, som ble kontaktet, fant raskt en dyreklinikk i Pärnu som kunne hjelpe, og ba redningsmennene kjøre de ti kilometrene dit for en grundig medisinsk undersøkelse. Pärnu er for øvrig Estlands fjerde største by.

– Det er ikke en hund, men en ulv!

Når mennene var vel fremme i Pärnu, var det at mistanken ble vakt om at det ikke var en hund, men en ulv de nettopp hadde reddet. De ba derfor om råd fra en lokal jeger, som kunne bekrefte mennenes mistanke.

Foto: THE ESTONIAN UNION FOR THE PROTECTION OF ANIMALS

Dyrebeskyttelsen anbefalte umiddelbart mennene å sette munnkurv på ulven når de fikk vite dette. Saken tok da umiddelbart en helt annen vending, som da også har ført til bred omtale i mange internasjonale medier i løpet av kort tid når saken har blitt offentlig kjent.

Uskadd, men avkreftet

Veterinærene i Pärnu kunne bekrefte at ulven var uskadd, men den hadde trolig bare akkurat nok krefter igjen til å komme til hektene etter å ha kjempet for livet i elva. Ulven var en omkring et år gammel hannhund, og ifølge veterinærene hadde den høyst sannsynlig druknet hvis ikke mennene hadde hjulpet den på land og tatt så godt vare på den.

LES OGSÅ:
På sykkeltur med en labrador og med livet som innsats

Sluppet fri med GPS

Dyrebeskyttelsen fortseller i sin uttalelse at ulven ble påsatt en GPS-sporingsenhet etter at den hadde kommet il hektene igjen, og ble sluppet fri samme kveld som den ble funnet.

Hentet fra en original nyhetsartikkel i ESTONIAN WORLD.

Grafikk: GOOGLE STREET VIEW

 

FAKTABOKS

ULVEN ER ESTLANDS NASJONALDYR

Ulven ble i 2018 kåret til Estlands nasjonaldyr av en rekke organisasjoner, deriblant det estiske naturvernforbundet, Estlands naturhistoriske museum og Tallin dyrehage.

«Ulven er en naturlig del av miljøet og ingen kan være likegyldig til dets eksistens», var folklorist (folkeminnegransker, red.anm.) Marju Köivupuus beskjed til Estlands befolkning over nasjonal kringkasting, da kåringen fant sted. «Ulven er et av de mest kjente dyret i våre folkeeventyr, og mer enn 500 historier er skrevet om dette dyret».

Ulven blir av naturvernforbundet beskrevet som «sterk, veldig smart og svært utholdende».

«Ulven har et sterkt overlevelsesinstinkt og gjør alt for å beskytte sin make og sine avkom fra andre ulver, respekterer sine foreldre og har sterke familiebånd. Ulver verdsetter privatliv, og ønsker å leve i fred. Den er svært kariamatisk. Dette til sammen er med på å beskrive hvorfor ulven på en ypperlig måte symboliserer hva Estland og estlendere står for», heter det i uttalelsen fra det estiske naturvernforbundet.

LES OGSÅ:
Fiskum: Katten Champis satt fast i overvannsrøret - måtte reddes av brannvesenet

Kilde: Estonian World