Det var en lykkelig Erik Andersen fra Fiskum som vant hovedgevinsten (og eneste gevinst) i lotteriet til Norsk Motorhistorisk Senter, som ble trukket på Burud forrige måned.

Gevinsten som har vært behørig presentert både på Burud og i Eikerposten tidligere, besto i en Volvo SUV – dog ikke av årets modell. Og om noen skulle tro det dreier seg om en Volvo XC90 eller en annet høyteknologisk firehjulstrekker med Volvo-logoen i grillen, må vi nok skuffe de som tror det.

Volvo feltvogn fra 1965

Erik Andersen derimot, for anledningen iført passende vest med kamuflasjemønster, kunne tross alt glede seg over å ta plass bak rattet på en kjøredoning med firehjulstrekk og Volvo i grillen, men med hele 55 år på baken, de fleste av dem i Forsvarets tjeneste.

– Jeg har allerede en litt nyere Volkswagen, hele to år nyere, kunne han fortelle, og legger smilende til at nå kan han også dra på Volvotreff, siden han endelig har et kjøretøy som passer.

LES OGSÅ:
Fiskum: Fartskontroll ble kostbar for 14 bilførere

Ringte vinneren

Før Motorhistorisk Klubb Drammens formann, Jan Roger Sand Olsen, en mørk og regnfull aften like over klokka syv på kvelden kunne ta frem telefonen og ringe vinneren, var det mange friske kommentarer å høre fra de mange fremmøtte som hadde samlet seg under taket på «bensinstasjonen» på Burud.

«Observatører» fra Romania?

Noen ville ha det til at et par sjarmører fra Romania (bildet) hadde kommet for å bivåne trekningen. Noe som avstedkom en rekke friske kommentarer på Motorhistorisk Klubbs Facebookside. Det skulle vise seg at det var falsk alarm, og at det var to av klubbens medlemmer, Stein Bjørgum og «Bakern» som hadde valgt å følge trekningen fra sidelinjen,
Foto: ASLE WANG

Formann Jan Roger Sand Olsen ringer vinneren av lotteriet, Erik Andersen fra Fiskum, umiddelbart etter at vinnerloddet er trukket:

– Trekk om igjen, og – Du må hente´n før åtte, var noen av de mange kommentarene som avstedkom smil og latter mens formannen ringte den lykkelige vinneren.

– Jeg hadde tenkt å reise til Burud denne onsdagen, men ombestemte meg da jeg fikk besøk, kunne Andersen fortelle.

– Og så ringte telefonen

– Utpå kvelden sa jeg til Robert, som forresten har kjørt meg hit i dag for å hente bilen, at det hadde vært artig å få en telefon fra Burud – og så ringte telefonen.

LES OGSÅ:
Senterpartiet - Øvre Eikers ubestridte valgvinner
Klubbens kasserer, Stian Olsen sørger for at loddtrekningen går riktig for seg, mens formann Jan Roger Sand Olsen holder publikum løpende orientert etter hvert som et og et tall blir trukket
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Så etter at lodd var kontrollert og salgsmelding skrevet ut, var det en lykkelig ny Volvo-eier som i nattens mulm og mørke kunne manøvrere sin 1965-modell Volvo valp ut porten på Burud og hjem til Fiskum, der den kan dele garasje med en to år yngre Volkswagen.