I skarp konkurranse med mat- og drikkeprodusenter fra hele Norge, vant Fiskum fruktpresseri på Stavlum gård prisen Årets drikk 2021 for sin eplemost Discovery.

Reist landet rundt

Omdømmearrangementet Det norske måltid (DNM), som står bak utnevnelsen, har siden 2008 jobbet for å posisjonere norske mat- og drikkeprodusenter. Blant annet reiser de hvert år landet rundt for å gjennomføre konkurransens bedømming sammen med bransjens dyktigste fagfolk.

Fiskum fruktpresseri og Stavlum gårds seiersdrikk, Eplemost Discovery.
Foto: DET NORSKE MÅLTID

I hver gruppe mat- og drikke, i grupper med betegnelser som årets øl, årets sjømat, årets bakst og årets drikke ender juryen til slutt med tre finalister i 13 kategorier, og i klassen Årets drikke var følgende tre finalister:

  1. 100% Aroma, fra Alde i Vikebygd i Vindafjord kommune
  2. Eplemost Discovery fra Fiskum Fruktpresseri på Fiskum i Øvre Eiker
  3. Sprudlande bringebær limonade fra Balholm i Balestrand i Sogndal kommune

Torsdag 3. februar gikk finalen av stabelen i Stavanger, og det var da Fiskum fruktpresseri som gikk av med seieren i sin klasse.

Et omfattende program

Torsdag 3.februar arrangeres Det Norske Måltid på Clarion Hotel Air, fredag og lørdag 4.og 5. februar er det duket for ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger og TINE MatCup på Jåttå videregående skole, så det er i det hele tatt et omfattende mat- og drikkeprogram som arrangeres i Stavanger denne helgen.

En glad gjeng fra Fiskum fruktpresseri har nettopp fått vite at deres eplemost «Discovery» er kåret til Årets drikk 2021.
Foto: DET NORSKE MÅLTID

Juryens begrunnelse:

Følgende begrunnelse ble gitt av juryen som til slutt valgte eplemosten Discovery som «Årets drikk 2021»:

– Vinnerproduktet har høy smakskonsentrasjon, dufter friskt, har god konsentrasjon av sødme. Syren fra eplene er godt balansert. Vinnerproduktet gir en frisk munnfølelse. Eplearomaen er ren og tydelig og drikken har et pent særpreg. Her har vi gjort en skikkelig oppdagelse.

LES OGSÅ:
Norges beste eplemost kommer fra Fiskum

Det må nevnes at Fiskum fruktpresseri vant prisen for årets rene eplemost med Discovery under konkurransen i 2019. Da deltok blant andre Egge gård i Lier, som måtte nøye seg med en andreplass i klassen Eplemost med fantasi.

Fiskum fruktpresseri / Stavlum gård holder til i Åssideveien 435 på Fiskum i Øvre Eiker.
Skråfoto: GOOGLE EARTH

EP2022-02002