Etter en helg med høyt tempo og minst like høy jubel-faktor under NM i Cheerleading i Melsomvik, var det allerede på mandag «Business as usual» for jentene i ECT (Eiker Cheerleading Team) Junior Dance Elite.

Allerede klokken syv mandag kveld var nemlig de 18 jentene i alderen 12 til 17 år på plass til sin sedvanlige treningsøkt på tre timer, som er fast kost for jentene – som så langt har fått en NM-tittel som uttelling for innsatsen. For hele tre dager hver uke er jentene samlet til trening, hvor teknikk, styrke og kondisjon er viktige faktorer for å kunne hevde seg som et elitelag.

ECT Eagles Junior Dance Elite etter vel avsluttet program, som ga klasseseier i NM og billett til EM i Russland.
Foto: ANDREA SYVERSEN / ECT EAGLES

Nå begynner oppkjøringen til EM

For om man så langt kan kalle seg Norgesmestre i klassen Junior Pom, og for de uinnvidde henspeiler ordet «pom» på duskene (Engelsk: poms) som jentene bruker under øvelsene, er det ingen tvil om hva som er målet når vi snakker med hovedtrenerne Cecilie Westheim og Maren Helene Sollie i klubbens midlertidige treningslokaler hos Eiker Motorshop ved Eiker Senter i Hokksund.

LES OGSÅ:
Hokksund: Mann i rullestol skadet etter påkjørsel

– Nå begynner oppkjøringen til Eurpoamesterskapet i St. Petersburg i Russland.

Pass og visum neste

– Først og fremst må vi sørge for at alle jentene har pass og visum i god tid før avreise til Russland, og siden er det den siste finpussen som står på programmet, legger de to smilende til, mens tonene fra «We are the Champions» toner fra jentene som synger, hopper og spretter på matta i bakgrunnen..

Det er ingen ting å utsette på stemningen – og ikke minst lagånden – blant de atten jentene i EVT Eagles Junior Dance Elite, som allerede på mandag var tilbake på matta i lokalene til Eiker Motorshop.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Eurpoamesterskap 28. – 30. juni

For allerede i slutten av juni, nærmere bestemt 28. juni går startskuddet for Eurpoamesterskapet i St. Petersburg, og da er det nok 18 unge Eikerjenter som spent venter på å komme seg på matta. I skarp konkurranse med blant annet et annet lokalt lag, nemlig Sirens Cheerdanceklubb fra Drammen.

Jentene fra ECT Eagles Junior Dance Elite foran Oslofjord Convention Center i melsomvik.
Foto: ANDREA SYVERSEN / ECT EAGLES

Sirens fra Drammen også til EM

Jentene fra Drammen kvalifiserte seg nemlig også for EM, som vinnere av 2. plass i Junior Dance Elite under NM på Oslo Convention Center i melsomvik sist helg, med totalt 208,9 poeng. Til sammenligning fikk Eagles jenter i samme klasse 214,8 poeng og altså klasseseier i NM.

LES OGSÅ:
HOKKSUND:
Tilløp til brann i Storgata - brannvesenet melder at de har kontroll på stedet

– Vi konkurrerer for Norge

Westheim og Sollie er imidlertid raske til å understreke, på spørsmål fra oss, at i Russland er det de norske fargene som er i fokus – i hvert fall fra Eiker Cheerleading Team sin side. Og da er det selvfølgelig ikke Sirens fra Drammen som er hovedkonkurrenten, legger de til. Med andre ord er det ingen ting å utsette på verken fokus eller sportsånd.

Ny idrettshall fra årsskiftet

Allerede fra årsskiftet håper for øvrig ECT Eagles å kunne komme tilbake til mer faste treningslokaler, når ny idrettshall er på plass på Loesmoen. Til erstatning for Hokksundhallen – som var Eagles faste møtested – og som brant ned i august 2017.

 

RESULTATER FRA NM-FINALEN
Oslofjord Convention Center, Melsomvik,  23. – 24. mars 2019

Junior All Girl Elite (11 konkurrerende lag)
7. ECT Eagles Fly – 336,0 poeng

Junior Hip hop (5 konkurrerende lag)
3. ECT Eagles NRG – 198,9 poeng

Junior Pom (8 konkurrerende lag)
1. ECT Eagles Junior Dance Elite – 214,8 poeng

LES OGSÅ:
Hokksund:
Kvinne til sykehus etter vold i hjemmet - ektemannen pågrepet

Senior Pom (5 konkurrerende lag)
3. ECT Eagles Wild – Pom – 198 poeng

Senior All girl Premier (13 konkurrerende lag)
9. Eagles Wild – 346,1 poeng

Kilde: amerikanskeidretter.no